Misstänkte mannen på återvinningsstationen
Misstänkte mannen på återvinningsstationen

Anställd smygfilmade kvinnor – la ut på porrsajt

Publicerad

En anställd på återvinningscentralen i Stockholm har smygfilmat kvinnors rumpor när de slängt sopor. 

Filmerna har han lagt ut på en porrsajt på internet, rapporterar Skärholmen Direkt

Mannen har lagt ut hundratals filmer under titlar som "voyeur granny" och "beautiful teen."

Mannen som är anställd på ÅVC Sätra har filmat kvinnors rumpor. När de kvinnliga besökarna fått svar på sina frågor från mannen och vänder sig om, vänder han mobilkameran mot dem och filmar deras rumpor. Det avslöjar Skärholmen Direkt under torsdagen.  

Filmerna har mannen sedan lagt ut på sitt konto på en porrsajt. Titlarna på filmerna är "voyeur mature ass", "beautiful teen" och "voyeur granny". Vissa av filmerna har setts tusentals gånger.  

På mannens sida finns det enligt Skärholmen Direkt en blandning av sexfilmer. Där ibland filmer på kvinnor som ovetandes filmas när de slänger skräp, sitter på tunnelbanan eller väntar på bussen.

Första filmen ska ha publicerats för sju månader sedan och mannen har sedan dess lagt upp närmre 100 filmer där kvinnor smygfilmats på olika platser. 

Mannen är identifierad 

Peter Nyström är enhetschef ÅVC på Stockholm vatten och avfall. Han fick redan på händelsen när Skärholmen Direkt ringde och ställde frågor kring mannen och hans beteende. 

– Jag blev bestört, chockad och besviken. Jag tänker på de kunder som kan ha blivit drabbade av det här. När vi fick bekräftat att det rörde sig om en av vår personal, på en av våra anläggningar, då agerade vi kraftfullt, säger Peter Nyström. 

Mannen som är anställd av ett företag som i sin tur har ett avtal med Stockholm vatten och avfall identifierades snabbt och fick omgående sparken. Mannen ska också ha plockat bort upplagda filmer från hemsidan. 

– Vi kontaktade arbetsledningen och sa åt dem att direkt åka till anläggningen och skilja den anställde från kunderna. 

Händelsen kommer polisanmälas av Stockholm vatten och avfall. Och kommunen ska på förekommen anledning gå igenom hur deras underentreprenörer jobbar med frågor kring sexuella trakasserier och olovlig filmning. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag