När Annette Rom och hennes sambo skulle göra husvagnen redo för vägarna gjorde de en hemsk upptäckt. Foto: PrivatNär Annette Rom och hennes sambo skulle göra husvagnen redo för vägarna gjorde de en hemsk upptäckt. Foto: Privat
När Annette Rom och hennes sambo skulle göra husvagnen redo för vägarna gjorde de en hemsk upptäckt. Foto: Privat
Polisen har starka misstankar mot en person som har gjort liknande brott. Foto: PrivatPolisen har starka misstankar mot en person som har gjort liknande brott. Foto: Privat
Polisen har starka misstankar mot en person som har gjort liknande brott. Foto: Privat

Annette gjorde hemsk upptäckt i husvagnen

Publicerad

Våren närmar sig – och med det kommer vårstädningen.

Men när Annette Rom och hennes sambo skulle göra husvagnen redo för vägarna gjorde de en hemsk upptäckt.

– Det är fruktansvärt obehagligt, säger hon.

Annette Rom och hennes sambo har sin husvagn ståendes permanent på en camping i Karlstad. De brukar bo i husvagnen hela året, men efter jul kände paret att de ville hyra en lägenhet resten av vintern.

Men återkomsten till husbilen efter julfirandet blev inte lika härligt som de väntat sig.

Möttes av en brottsplats

När de i helgen åkte för att städa in våren möttes de i stället av brottsplats.

Köket var nersmutsat, alla kläder var utrivna ut skåpen och någon hade sovit i parets säng. Dessutom saknades flera saker ur husvagnen.

– Helt plötsligt känner jag mig kränkt. Det brukar jag inte göra - men i det här fallet gör jag det, säger Annette Rom.

Annette är inte heller det första offret. Inbrottet i husvagnen var det tredje sedan vintern.

Köket var nersmutsat, alla kläder var utrivna ut skåpen och någon hade sovit i parets säng.Foto: Privat

 

LÄS MER: Smarta polisknepet från Dubai – något för svensk polis?

 

Polisen har gjort DNA-prover på platsen, men har inte än kunnat gripa någon. Däremot har de starka misstankar mot en person som har gjort sig känd runtom Sverige för just sådana här typer av brott.

– Vi har misstankar mot en brottsaktiv person, men vi har ännu inte kunnat binda individen till platsen, säger Christoffer Rosenhall som är förundersökningsledare på polisen i Karlstad

"Detta har varit vårt lilla paradis och nu är allt förstört," säger Annette Rom.Foto: Privat

Efter händelsen: "Nu är allt förstört"

Annette och sambon ska nu göra sig av med husvagnen och har börjat leta efter en ersättare, men inbrottet har satt djupa spår och de tvekar på om de kan återvända till campingen.

– Vi velar och velar, detta har varit vårt lilla paradis och nu är allt förstört, säger Annette Rom.

Se Annettes egna film från husvagnen ovan – och gilla Brottscentralen på Facebook för fler kriminalnyheter.

 

Emilia Hedman

emilia.hedman@expressen.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag