- Jag och min kollega Sven-Olov kastade oss i bilen för att leta reda på dom, säger Anders Grubb.- Jag och min kollega Sven-Olov kastade oss i bilen för att leta reda på dom, säger Anders Grubb.
- Jag och min kollega Sven-Olov kastade oss i bilen för att leta reda på dom, säger Anders Grubb.
- Vi slet ut dom ur bilen och satte fast händerna bakom ryggen med buntband så de inte kunde smita helt enkelt, säger Anders Grubb.- Vi slet ut dom ur bilen och satte fast händerna bakom ryggen med buntband så de inte kunde smita helt enkelt, säger Anders Grubb.
- Vi slet ut dom ur bilen och satte fast händerna bakom ryggen med buntband så de inte kunde smita helt enkelt, säger Anders Grubb.
Med hjälp av ett inbyggt GPS-system kunde Anders och resten av hans kolleger se tjuvarnas färd i realtid.Med hjälp av ett inbyggt GPS-system kunde Anders och resten av hans kolleger se tjuvarnas färd i realtid.
Med hjälp av ett inbyggt GPS-system kunde Anders och resten av hans kolleger se tjuvarnas färd i realtid.

Anders minibuss stals – körde ifatt tjuvarna och band dem

Publicerad

Anders Grubb från Älvdalen tog lagen i egna händer när hans minibuss stals. Tillsammans med en vän körde han efter tjuvarna och grep dem.

- Vi slet ut dom ur bilen och satte fast händerna bakom ryggen med buntband så de inte kunde smita helt enkelt, säger Anders Grubb.

Anders Grubb driver ett eget företag i Älvdalen. Under lördagsnatten stals företagets nyinköpta minibuss. Det fick Anders att se rött och han tog upp jakten på tjuvarna på egen hand.

- Jag och min kollega Sven-Olov kastade oss i bilen för att leta reda på dom, säger Anders Grubb.

Med hjälp av ett inbyggt GPS-system kunde Anders och resten av hans kolleger se tjuvarnas färd i realtid.

- Helt plötsligt möter vi bilen, då har dom vänt, säger Anders.

Efter en timme kom två polispatruller till platsen som tog med två män och en kvinna till polisstationen.

 

LÄS OCKSÅ: Biltjuvar lämnade spår i nysnön – tre gripna 


"Lite fundersam vad man skulle möta"

- Vi vänder vi också, och lite längre fram står bilen parkerad vid vägkanten. Jag vänder mig mot Sven-Olov och frågar vad vi ska ta oss till, säger Anders.

Det slutar med att Anders Grubb och Sven-Olov tar mod till sig och kliver ur sin bil för att närma sig tjuvarna som sitter i minibussen.

- Man var väl lite fundersam vad man skulle möta. Om de hade pistoler, knivar eller liknande. Men jag går fram och frågar vad de håller på med, vi sliter ut dom ur bilen och satte fast händerna bakom ryggen med buntband så de inte kunde smita helt enkelt, säger Anders Grubb.

Efter en timme kom två polispatruller till platsen som tog med två män och en kvinna till polisstationen. De misstänks nu för tillgrepp av fortskaffningsmedel och stöld. 

 

LÄS OCKSÅ: Fredriks och Lindas Volvo stals när de sov 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag