Anders Eklund. Foto: POLISENAnders Eklund. Foto: POLISEN
Anders Eklund. Foto: POLISEN
Tidaholmsanstalten. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖMTidaholmsanstalten. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
Tidaholmsanstalten. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
Anders Eklund spelade minigolf på permissionen. Foto: GUSTAF HÖÖKAnders Eklund spelade minigolf på permissionen. Foto: GUSTAF HÖÖK
Anders Eklund spelade minigolf på permissionen. Foto: GUSTAF HÖÖK
Anders Eklund fikade på permissionen. Foto: BOSSE NILSSONAnders Eklund fikade på permissionen. Foto: BOSSE NILSSON
Anders Eklund fikade på permissionen. Foto: BOSSE NILSSON
Anders Eklund köpte trisslotter på permissionen.Anders Eklund köpte trisslotter på permissionen.
Anders Eklund köpte trisslotter på permissionen.

Dubbelmördaren fikade och spelade minigolf

Publicerad

Tio år efter mordet på Engla kommer nu Anders Eklund att ansöka om tidsbestämt straff.

Dubbelmördaren har redan haft flera permissioner från fängelset.

– Vid senaste permission spelade han minigolf och köpte trisslotter, säger en källa med insyn till Aftonbladet. 

Anders Eklund dömdes 2008 till livstids fängelse för mord och grov våldtäkt på 10-åriga Engla Höglund och 31-åriga Pernilla Hellgren.

Englas mamma Carina Höglund tycker att det är bedrövligt att dotterns mördare ska ansöka om tidsbestämt straff.

– Vi har precis börjat landa i det, börjat kunna acceptera och hantera hennes död. Då ska det dras upp igen. Men jag tror inte att han kommer få det på väldigt länge, sa hon till Brottscentralen tidigare i veckan.

Anders Eklund spelade minigolf

Fram till september förra året hade Anders Eklund fått nio lufthålspermissoner på fyra timmar, skriver Aftonbladet. Tanken med permissionerna, som får ske var högst nionde månad, ska vara att minska skadeverkningarna av det långa fängelsestraffet.

Under senaste permissionen besökte han Hökensås semesterby som ligger 20 minuters bilresa från Tidaholms-anstalten. 

– Han åt på Hökensås semesterby och spelade minigolf och fikade – som en del i hans sociala träning, säger en person med insyn i omständigheterna, till Aftonbladet. 

Dubbelmördaren köpte trisslotter

Anders Eklund som var där med kriminalvårdare i civila kläder, fick 750 kronor, för permissions- och frigivningsmedel, att handla för. På kontot finns 5 922 kronor. 

– Han fick även ta kort och framkalla dem, samt köpa tidningar och trisslotter, säger källan till tidningen. 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag