Redan i början av 2015 meddelade Aki Paasila att förhållandet med Arbogakvinnan var över. Foto: Privat / PRIVATRedan i början av 2015 meddelade Aki Paasila att förhållandet med Arbogakvinnan var över. Foto: Privat / PRIVAT
Redan i början av 2015 meddelade Aki Paasila att förhållandet med Arbogakvinnan var över.  Foto: Privat / PRIVAT
Arbogakvinnan skickade dödsbudet till en av Akis systrar genom ett sms samma dag. Foto: Olle Sporrong / EXPRESSEN EXPRESSENArbogakvinnan skickade dödsbudet till en av Akis systrar genom ett sms samma dag. Foto: Olle Sporrong / EXPRESSEN EXPRESSEN
Arbogakvinnan skickade dödsbudet till en av Akis systrar genom ett sms samma dag. Foto: Olle Sporrong / EXPRESSEN EXPRESSEN

Akis rädsla för Arbogakvinnan

Publicerad

Digitala avtryck i form av meddelande som skickats mellan Aki Paasila, Arbogakvinnan, hans släktingar och ex-fru är en viktig pusselbit i mordåtalet.

De visar hur hon bråkat med hans systrar om begravningen och hur Paasila öppnade sig för sin ex-fru om Arbogakvinnan.

"Om du visste vad hon gjort mig skulle du tappa hakan. Jag vet inte om jag vågar berätta", skrev han i ett meddelande till sin ex-fru.

Redan i början av 2015 meddelade Aki Paasila att förhållandet med Arbogakvinnan var över. De hade då rest till Egypten för att fira Arbogakvinnans 40-årsdag.

Under och efter resan fick Aki Paasila uppsöka vård för en infektion. Enligt honom var det efter att Arbogakvinnan hade gett honom en injektion – och han berättade för anhöriga att han trodde att hon hade förgiftat honom.

Journalen från hans läkarbesök i Sverige visar att han hade en kraftig svullnad på vänster överarm.

"Jag har gjort slut med NN...", skrev han i ett meddelande till en släkting och berättade att han hade flyttat från Arbogakvinnan.

Arbogakvinnan skulle polisanmäla Aki

Han var också i kontakt med sin ex-fru om problemen i förhållandet med Arbogakvinnan.

"Om du visste vad hon gjort mig skulle du tappa hakan. Jag vet inte om jag vågar berätta", skrev han i ett meddelande till sin ex-fru.

Hon fick även meddelanden från Arbogakvinnan där Aki Paasila smutskastades.

Under försommaren verkade Aki Paasila och Arbogakvinnans förhållande vara på väg att ta slut. Paret sålde den gemensamma villan och delade på pengarna.

Tusentals kärleksmeddelande till en annan kvinna vittnade om att Aki Paasila hade funnit kärleken på nytt. Paret hade flera gånger åkt på Ålandskryssning och hade flitig kontakt.

Skulle fira Akis födelsedag

Men den 7 augusti 2015 träffades Aki Paasila och Arbogakvinnan på nytt. Kvitton visar att det handlades rikligt med alkohol och mat och de begav sig till sommarstugan utanför Arboga.

Enligt den 42-åriga kvinnan skulle de fira Aki Paasilas födelsedag

Dagen efter larmade hon SOS Alarm om att maken var försvunnen och han hittades senare på drygt en meters djup bredvid bryggan.

På bryggan låg hans mobiltelefon kvar och på den kunde de första poliserna på plats se att han hade skickat Facebookmeddelanden till sin nya kärlek.

Arbogakvinnan: "Jag tycker så synd om alla barnen"

Arbogakvinnan skickade dödsbudet till en av hans systrar genom ett sms samma dag.

Hon skrev:

"Hej NN, det har hänt något hemskt, Aki har gått bort, räddningstjänsten hittade han drunknad"

"Vi planerade en framtid"

"Jag tycker så synd om alla barnen"

Till en annan av Aki Paasilas anhöriga så skrev hon att obduktionen visat åderförkalkning och förstorat hjärta.

"Men hjärtat beror på droger", skrev hon och att hans kropp kändes som det hade varit en "tickande bomb".

I den nya obduktionen av Aki Paasila genomfördes en håranalys som visade att han inte hade tagit droger under tre och en halv månad före sin död. Ingen annan i förundersökningen har vittnat om att Aki Paasila skulle ha missbrukat droger.

 

LÄS MER: Arbogakvinnan blev rasande när polisen öppnade graven.

 

Systerns meddelande till Arbogakvinnan: "Vad gjorde du med Aki?"

Arbogakvinnan ville även begrava Aki Paasila i Eskilstuna och kremera kroppen – mot Akis syskons vilja.

Till slut skrev en av dem ett meddelande till Arbogakvinnan:

"Han älskade sina barn. Vad gjorde du med Aki? Hur fick du honom att må så dåligt? Kan du svara på någon fråga överhuvudtaget?".

Enligt åklagare ska motivet till dådet vara ekonomiskt: Miljonförsäkringen som hon hade förfalskat i makens namn hos försäkringsbolaget If.

Men försäkringsbolaget anade oråd och startade den utredning som senare skulle leda till att förundersökningen öppnades på nytt.

Arbogakvinnan nekar till mord och inblandning i Aki Paasilas död.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag