– När vi kommer fram till bilen så finns det ingen dörr på vänster sida, säger Christina Lundberg.– När vi kommer fram till bilen så finns det ingen dörr på vänster sida, säger Christina Lundberg.
– När vi kommer fram till bilen så finns det ingen dörr på vänster sida, säger Christina Lundberg.

79-åriga Christinas bildörr blev stulen

Publicerad

Christina Lundberg, 79, och maken Lars, 83, märkte något ovanligt när de kom till sin bil i Uppsala i går. En av bilens dörrar var borta. 

– Man är fortfarande chockad från i går. Vi mår inte speciellt bra faktiskt, säger Christina.

Många har varit med om bilstölder, men Christina Lundberg, 79, och hennes man Lars, 83, kan ha varit med om en av fräckaste varianterna. Tjuvarna tog deras bildörr, vilket Upsala Nya Tidning var först att rapportera om

– När vi kommer fram till bilen så finns det ingen dörr på vänster sida. Det är helt ofattbart. Vi förstår ingenting. Sådant kan ju bara inte hända, säger Christina. 

Hur kände ni när ni såg bilen? 

– Hur vi kände? Ja, vad tror du? Hur skulle du själv känna om du kom fram till din bil och vänstra framdörren är borta? Det var helt overkligt, säger Christina. 

 

Christina Lundberg, 79, och hennes man Lars, 83, kan ha varit med om en av fräckaste varianterna av bilstölder.

 

Förutom bildörren kom tjuvarna över flera originalverktyg från bilens baklucka. Det var även smutsigt i bilen och framskärmen var skadad. 

Polisen chockade

Händelsen är polisanmäld och bilen har transporterats bort med bärgare från parkeringen. 

– Det var hundra personer som stod i kö. Så det tog tre timmar innan vi fick tag i polisen, berättar Christina.

 

LÄS ÄVEN: 17-årige lyxbilstjuven har slagit till igen

 

Men när de väl fick kontakt med polisen så reagerade även dem med förvåning, enligt Christina. 

– Polisen, de har aldrig varit med om det. De blev helt chockade nästan när vi pratade med dem i går. Det här är så overkliga saker som händer. När de tar en dörr. Den där dörren väger minst 50 kilo. 

"Väger minst 50 kilo"

Och just dörrens vikt är något som förbryllar Christina och Lars. 

– De måste varit tre stycken som tagit den där. Det går inte bara att bära bort den hur som helst.

Christina och Lars är oskadda men fortfarande tagna av den ovanliga händelsen. 

– Man är fortfarande chockad från i går. Vi mår inte speciellt bra faktiskt, säger Christina.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag