Fatima Berggren.Fatima Berggren.
Fatima Berggren.
Polis under sökandet efter den försvunna kvinnan. Foto: JANNE ÅKESSONPolis under sökandet efter den försvunna kvinnan. Foto: JANNE ÅKESSON
Polis under sökandet efter den försvunna kvinnan. Foto: JANNE ÅKESSON

53-åring häktad för mordet på Fatima

Publicerad
Uppdaterad

Fatima Berggren, 57, försvann mystiskt från sitt hem i Västerås i förra året i maj. 

Polisen fattade tidigt misstankar om att hon förts bort – mot sin vilja.

Nu har polisen nått ett första framsteg i utredningen. 

Under fredagen häktades en 53-årig man, misstänkt för mord och brott mot griftefriden, på den starkare misstankegraden.

57-åriga Fatima Berggren försvann i maj och polisen misstänker att hon är mördad. Nu kan polisen ha nått en första framgång i utredningen.

Åklagarmyndigheten skriver på sin webbplats under fredagen: 

"Åklagare begär i dag en person häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och brott mot griftefrid i Västerås i maj 2017. Två män, 46 och 53 år, anhölls i slutet av september 2017 skäligen misstänkta för bland annat människorov."

Begärdes inte häktade

Men männen begärdes aldrig häktade.

Den 53-årige mannen anhölls på nytt i mitten av januari i år eftersom misstankarna, enligt åklagare, stärkts. 

Nu begärs mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och brott mot griftefrid. Förundersökningen mot 46-åringen är däremot nedlagd. 

Under fredagen rapporterade VLT att den misstänkte häktats, på sannolika skäl för mord och brott mot griftefriden. 

Sökt med hundar

Polisens spaningsledare Kenneth Ågren har tidigare sagt:  

– Ett omfattande utredningsarbete har genomförts med bland annat förhör, sökinsatser med hundar och Missing people. 

Expressen har tidigare kunnat berätta att Fatima Berggren tidigare polisanmält en man för misshandel. Han friades dock, och Fatima nekades sen kontaktförbud för att skyddas mot mannen, som tidigare är dömd för grov kvinnofridskränkning mot en annan kvinna.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag