Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

33-åring internationellt efterlyst för mordförsök – jagas i Sverige

Finska polisen har gått ut med namn och bild på Hayder Abduljabbar Saddam Al-Hmedawi som jagas.Foto: Finska polisen
Al-Hmedawi misstänkts ha försökt knivmörda sin exfru och deras tre gemensamma barn i stadsdelen Haga i Helsingfors i början av mars.

Finske 33-årige Hayder Abduljabbar Saddam Al-Hmedawi misstänkts för att ha försökt knivmörda sin exfru, deras gemensamma barn och en vän till frun. 

Nu uppger finska polisen att han kan ha flytt till Sverige. 

Den 3 mars fick den finska polisen larm om en misstänkt knivskärning i stadsdelen Haga i Helsingfors. När man väl kom till platsen var gärningsmannen borta – men tre vuxna och tre barn var alla knivhuggna. 

För en vecka sedan gick polisen ut med den misstänktes identitet: 33-årige Hayder Abduljabbar Saddam Al-Hmedawi. Han misstänks av polisen för att ha försökt hugga ihjäl sin exfru, deras gemensamma barn och en vän till familjen. 

I fredags förra veckan anhölls Al-Hmedawi i sin frånvaro och är sedan dess internationellt efterlyst. 

Kan befinna sig i Sverige

Tidigare har man letat efter Al-Hmedawi brett i Finland, och specfikt i Åbo. Polisen har bland annat bett taxiförare att hålla utkik efter den misstänkte, skriver Hufvudstadsbladet. 

Men i TV3-programmet ”Efterlyst” går den finska polisen nu ut med att man misstänker att Al-Hmedawi har flytt Finland – och kan ha gömt sig till Sverige. Enligt polisen har han bekanta i landet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.