Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

33-åring internationellt efterlyst för mordförsök – jagas i Sverige

Finska polisen har gått ut med namn och bild på Hayder Abduljabbar Saddam Al-Hmedawi som jagas. Foto: Finska polisen
Al-Hmedawi misstänkts ha försökt knivmörda sin exfru och deras tre gemensamma barn i stadsdelen Haga i Helsingfors i början av mars.

Finske 33-årige Hayder Abduljabbar Saddam Al-Hmedawi misstänkts för att ha försökt knivmörda sin exfru, deras gemensamma barn och en vän till frun. 

Nu uppger finska polisen att han kan ha flytt till Sverige. 

Den 3 mars fick den finska polisen larm om en misstänkt knivskärning i stadsdelen Haga i Helsingfors. När man väl kom till platsen var gärningsmannen borta – men tre vuxna och tre barn var alla knivhuggna. 

För en vecka sedan gick polisen ut med den misstänktes identitet: 33-årige Hayder Abduljabbar Saddam Al-Hmedawi. Han misstänks av polisen för att ha försökt hugga ihjäl sin exfru, deras gemensamma barn och en vän till familjen. 

I fredags förra veckan anhölls Al-Hmedawi i sin frånvaro och är sedan dess internationellt efterlyst. 

Kan befinna sig i Sverige

Tidigare har man letat efter Al-Hmedawi brett i Finland, och specfikt i Åbo. Polisen har bland annat bett taxiförare att hålla utkik efter den misstänkte, skriver Hufvudstadsbladet. 

Men i TV3-programmet ”Efterlyst” går den finska polisen nu ut med att man misstänker att Al-Hmedawi har flytt Finland – och kan ha gömt sig till Sverige. Enligt polisen har han bekanta i landet.