Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

30-åring misstänks ha mördat kärleksrival med yxa

Med yxans baksida misstänks han ha slagit ihjäl en anhörig.

Motivet kan enligt en rättpsykiatrisk undersökning ha varit svartsjuka: Offret hade inlett en relation med mannens tidigare flickvän.

Nu åtalas mannen för mord.

I slutet av november hittades en död man i en lägenhet i Hallstahammar. Polisen inledde en mordutredning och riktade snabbt misstankarna mot en annan man, anhörig till den döde. Några dagar senare greps han i en annan del av Sverige.

Nu åtalas 30-åringen för mord. Genom att slå upprepade gånger med baksidan av en yxa tog han livet av sitt offer, enligt stämningsansökan. I andra hand åtalas han för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död.

"Diskussion om sexuella kontakter"

30-åringen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning med slutsatsen att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning. I utredningen framträder bilden av ett möjligt motiv: Att mordoffret hade inlett en relation med 30-åringens tidigare flickvän.

"Vid den rättspsykiatriska undersökningen medger NN att det våld han riktade mot (offret) hade föregåtts av en diskussion om tidigare sexuella kontakter med den person som de båda hade haft en relation med", står att läsa.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!