Foto: / TT NYHETSBYRÅNFoto: / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: / TT NYHETSBYRÅN
Therese Palmkvist, 31, hittades mördad i sitt hus i Långshyttan. Foto: PRIVAT / PRIVATTherese Palmkvist, 31, hittades mördad i sitt hus i Långshyttan. Foto: PRIVAT / PRIVAT
Therese Palmkvist, 31, hittades mördad i sitt hus i Långshyttan. Foto: PRIVAT / PRIVAT

30-åring erkänner att han dödade Therese Palmkvist

Publicerad
Uppdaterad

Therese Palmkvist, 31, hittades mördad i sitt hus i Långshyttan.

Sedan i april har en 30-årig man suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Nu har han erkänt att han bragt henne om livet, enligt polisen.

Den 13 mars anmäldes 31-åriga Therese Palmkvist från Långshyttan i Dalarna försvunnen av en anhörig.

Två veckor senare hittades hon död i sitt eget hus – enligt uppgift inlindad i en matta.

Misstankarna riktades mot en 30-årig man. Mannen försökte undvika polisen men slutligen kunde han gripas i en husvagn i skogen i Gästrikland. I de inledande förhören nekade han till brott.

Sedan början av april har den misstänkta mannen suttit häktad, på sannolika skäl misstänkt för mordet.

På torsdagen lämnade polisen nya uppgifter om händelsen på sin sajt:

"I utredningen har väsentliga framsteg gjorts och den misstänkte medger att han med våld orsakat offrets död men han har inte slutgiltigt tagit ställning till om han erkänner ansvar för mord".

 

LÄS MER: Kroppen låg dold i försvunna Thereses hus 

 

Therese Palmkvist ville hjälpa honom

Utredningen är i slutskedet och den misstänkte och hans advokat har delgivits förundersökningen. Åtal kommer att väckas tidigast i januari nästa år, enligt polisen.

Therese Palmkvist och den 30-åriga mannen kände varandra en längre tid innan mordet. När det inträffade hade de nyligen upp kontakten igen och Therese ska ha sagt att hon ville hjälpa honom bort från kriminalitet.

30-åringen har tidigare stått åtalad för bland annat en yxattack mot en exflickvän. Han har också dömts för bland annat hot mot tjänsteman efter att han hotat poliser. Även då beväpnad med yxa.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag