19-årige Georgio-Lourens Issa från Södertälje är uppsatt på Interpols lista över internationellt efterlysta brottsmisstänkta. Han är häktad i sin utevaro misstänkt för mordförsök och människorov. Foto: Interpol / Interpol19-årige Georgio-Lourens Issa från Södertälje är uppsatt på Interpols lista över internationellt efterlysta brottsmisstänkta. Han är häktad i sin utevaro misstänkt för mordförsök och människorov. Foto: Interpol / Interpol
19-årige Georgio-Lourens Issa från Södertälje är uppsatt på Interpols lista över internationellt efterlysta brottsmisstänkta. Han är häktad i sin utevaro misstänkt för mordförsök och människorov. Foto: Interpol / Interpol
Nu är han internationellt efterlyst av Interpol. Foto: INTERPOLNu är han internationellt efterlyst av Interpol. Foto: INTERPOL
Nu är han internationellt efterlyst av Interpol. Foto: INTERPOL

19-åring från Södertälje efterlyst för mordförsök

Publicerad

Mordförsök, grovt vapenbrott, misshandel och människorov.

Brottsmisstankarna står staplade mot Georgio-Lourens Issa från Södertälje – som nu finns med på Interpols lista över internationellt efterlysta.

19-åringen är "associerad" till personer kopplade till den kriminella grupperingen Södertäljenätverket, enligt polisen.

Kvällen den 23 januari utspelade sig ett drama i stadsdelen Lina Hage i Södertälje där två unga män blir beskjutna.

– Det handlar om mordförsök där två brottsoffer i 16- och 17-årsåldern har fått skottskador i underkroppen och förts till sjukhus med ambulans, säger Towe Hägg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

De två unga männen klarade sig med lindriga skador.

En månad senare – den 23 februari – häktades 19-åriga Georgio-Lourens Issa i sin frånvaro. Han är fortfarande på fri fot.

För skottlossningen i januari är han på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Han är även häktad för misstankar om människorov och misshandel – händelser som ska ha inträffat i januari och februari i år.

 

LÄS ÄVEN: Boken stoppades – nu har delar strukits: ”Viss skam” 

 

Georgio-Lourens Issa på Interpols lista

Nyligen fördes Georgio-Lourens Issa in på polisorganisationen Interpols lista över internationellt efterlysta brottsmisstänkta. Han är en av 16 personer på listan som är efterlyst av svenska myndigheter.

I mejl som skickats från polisen till domstolen benämns "de misstänkta" i fallet som "associerade" till flera personer som kopplas till den kriminella organisationen Södertäljenätverket.

I april 2016 dömde Svea hovrätt Georgio-Lourens Issa för grov misshandel. Enligt domen gick den då 17-årige Issa och två andra unga män till angrepp mot en läkare som tutat på dem när de körde moped.

 

LÄS ÄVEN: 192 gängkriminella, 20 olika nätverk. Unik kartläggning av gängkriget i Stockholm

 

I den brutala misshandeln fick läkaren svåra skador med flera frakturer i ansiktet, brutet armbågsben samt brutet vad- och skenben.

Hovrättens påföljd för den då 17-årige Issa blev 150 timmars ungdomstjänst.

Dömdes för narkotikabrott

Senast i oktober förra året dömdes Issa för narkotikabrott efter att polisen hittat 92 gram cannabis vid en husrannsakan. Tidigare är han även dömd för flera fall av grov olovlig körning.

– Min klient förnekar brott. Det är den enda kommentar jag har, säger hans advokat Sargon De Basso. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag