Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Knarkfabrik hittad i nedgrävd husvagn

Utanför huset, i en jordkällare, gick en dold tunnel som ledde ner i marken och fram till en nedgrävd husvagn som var full med cannabisplantor.
När polisen kommer in i huset börjar man med att hitta ammunition, en pistol och ett hemmabyggt gevär i en verktygsväska.

Det börjar med en misstanke om drogpåverkan och slutar med att polisen hittar en nedgrävd husvagn full av cannabisplantor. Nu väcks åtal mot två män i 25-årsåldern som grävde ner en husvagn för att ha sin cannabisodling i säkert förvar.

Det var i december 2014 som en civil polispatrull i Borlänge, beslutade att göra husrannsakan hos en av männen. Detta efter att de noterat att mannen kom ut från sitt hus och verkade narkotikapåverkad. 

När de kommer in i huset börjar patrullen med att hitta ammunition, en pistol och ett hemmabyggt gevär i en verktygsväska. Men det var bara början. 

I lönnrummet fanns utrustning för cannabisodling som värmelampor och krukor.


LÄS OCKSÅ: Enorm cannabisodling hittades på liten gård 

 

Hade byggt lönnrum

Då patrullen sökte vidare i huset hittade de både ett lönnfack byggt under en garderob, och ett lönnrum med ingång genom en garderob. I lönnfacket låg det opium och i lönnrummet fanns utrustning för cannabisodling som värmelampor och krukor. Utanför lönnrummet låg det skördade torkade växtdelar från cannabis. Hasch, dopingtabletter och amfetamin hittades också på olika ställen i huset. 

Lönnfacket var byggt under en garderob och innehöll opium.


LÄS OCKSÅ: Pappa odlade knark i källaren – mamma klagade på huvudvärk 

 

Hittade nedgrävd husvagn

Utanför huset, i en jordkällare, gick en dold tunnel som ledde ner i marken och fram till en nedgrävd husvagn som var full med cannabisplantor. Husvagnen var fullt inredd med värmeaggregat, belysning och ventilation för att gynna plantorna. 

Nedgången till husvagnen sedd från jordkällaren.

Mannen erkände att odlingen var hans idé och berättade vidare att han sommaren 2014 hyrde en minigrävare för att gräva ner husvagnen. Han och hans vän som också står åtalad, har sedan börjat odla cannabisen. Mannen menade att denna odling var den första och att det var tänkt enbart för eget bruk.  Polisen hittade 63 plantor i husvagnen med en vikt på totalt 2,7 kilo.

Husvagnen var fullt inredd med värmeaggregat, belysning och ventilation för att gynna plantorna.

Mannen berättade vidare att vapnen som hittades i huset inte var hans, utan vännens vilket vännen också erkänner i ett tidigt förhör. Vännen berättade då också att de övriga droger som återfanns i huset var hans. Vid ett senare förhör tar dock vännen tillbaka det han tidigare erkände.

De två männen åtalas nu för narkotika och vapenbrott. Vännen åtalas även för häleri då en stulen motorcykel också hittades på tomten. 

 

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!