Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröllopsresan på djupt vatten

Lyxresorten har 25 privata villor med egen personal, swimmingpool, solterrass, egna stränder, lyxiga restauranger, golfbana och ett eget flygbolag som tar gästerna till och från ön.
För den som inte nöjer sig med snorkling har finns det en u-båt.
Prins Carl Philip och Sofia reste i söndags, efter bröllopsfesten, till Fiji via Los Angeles.Foto: David Sica
En natt på resorten kostar 45 000 kronor.

Carl Philip och Sofia firar smekmånaden på en av världens lyxigaste och hemligaste öar. Att övernatta i miljardärsparadiset kostar 45 000 kronor per natt. Gästerna på den exotiska ön har tillgång till en egen undervattensbåt.

– Personalen visste ej om vilka de var förrän dagen de kom till ön, uppger en källa.

Laucala Island i Söderhavet har blivit populär bland några av världens mest kända personer som sökt efter obegränsad lyx och garanti att få vara i fred. Här tillbringar nygifta Carl Philip och Sofia den första tiden av sin bröllopsresa.

"Bor i privat villa"

För tidningen Fiji Sun uppger en källa:

– Ja, det svenska prinsparet är på Laucala Island för sin smekmånad. De kom på tisdag och bor i en privat villa.

Källan berättar också att hemlighetsmakeriet var så stort att medlemmar av personalen inte var förberedd på att det var en prins och prinsessa som skulle komma på besök.

Tidigare var ön i miljardärsfamiljen Forbes ägo. 2003 köptes den av Red Bulls vd och huvudägare Dietrich Mateschitz för drygt 80 miljoner kronor. Den österrikiske miljardären ville ha ett eget paradis att åka till, vilket han fortfarande gör en månad varje år.

– Det byggdes för honom och hans vänner, men det finns begränsningar för hur många som kan komma. Så i stället för att låta personalen bli uttråkad när han inte är där och att låta andra njuta av det också bestämde han sig för att dela med sig, har resortens chef Andrew Thompson sagt enligt The Telegraph.

Eget flygbolag för gästerna

När Mateschitz öppnade upp ön för lyxturister var målet att göra det till ett av världens tre bästa hotell. På ön - som har både vulkaner och regnskog - kan gästerna njuta av blå laguner, korallrev och tropiska växter. Det finns 25 privata villor med egen personal, swimmingpool, solterrass, egna stränder, lyxiga restauranger, golfbana och ett eget flygbolag som tar gästerna till och från ön. På ön finns också en farm som gör att den till stor del är självförsörjande.

Kostar 13 000 kronor för 2 timmar

Sedan 2014 kan gästerna också uppleva vattnen på ett helt nytt sätt. En två timmar lång tur med resortens undervattensbåt kostar omkring 13 000 kronor.

– Vattnen utanför Laucala är de mest fantastiska i världen och vi är säkra på att denna unika Laucala-upplevelse är något gästerna aldrig kommer att glömma, sa Andrew Thompson enligt Daily Mail när turerna lanserades förra året.

Carl Philip och Sofia lämnade Sverige förra söndagen och reste till Fiji via Los Angeles.

Hovet har valt att inte kommentera detaljerna kring Carl Philip och Sofias bröllopsresa, men informationschefen Margareta Thorgren uppgav för Expressen i fredags:

– Paret är lyckliga och har det bra.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.