Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bröllopsfotona kostade nära 20 000 – så blev resultatet

”Vem som helst kan ta bättre bilder med telefonen” skriver Ivan.

Många brudpar lägger undan en stor del av bröllopsbudgeten för att föreviga den speciella dagen.
Brudgummen Ivan Tan var inget undantag, och betalade nära 20 000 för en bröllopsfotograf.
När han till slut fick se resultatet ångrade han det bittert, skriver Singaporebon i ett uppmärksammat inlägg på Facebook.

Ivan Tan och hustrun hade länge sett fram mot sitt bröllop. Singapore-borna hade planerat den stora dagen in i minsta detalj: blomsterarrangemanget, klänningen och festlokal, ja, allt var förberett – och inte heller hade de dragit in på kostnaderna. Men ett enda misstag skulle förstöra hela festen.

Nu delar Ivan Tan med sig av ”skräcken”, som han beskriver den på Facebook, tre månader efter den stora dagen. När han ser tillbaka är det med stor besvikelse, rapporterar sajten Next Shark.

För att föreviga sitt bröllop hade paret anställt en bröllopsfotograf från ett – till synes – seriöst företag. Prislappen låg på 2 700 singaporianska dollar, motsvarande 18 000 svenska kronor. Men när det var dags att titta på bilderna från kärleksfesten var allt långt ifrån vad paret önskat.

https://www.facebook.com/100000685873332/posts/2100027223363453/

Företagets svar fick Ivan att häpna

”Vilken skräck. 90 procent av våra utomhusfoton är överexponerade. Våra syskon tillbringade två timmar under brännhet sol, och detta var vad vi fick. Vi var helt aningslösa kring hur bilderna skulle bli, och allt vi fick höra från fotografen var 'Åh bra! Snyggt foto! Nästa! Ja, bra.' Herregud. Är dessa överexponerade bilder bra? Vi kan knappt se våra ansikten. Vi kan inte ens se våra kroppar. Vi ser bokstavligen ut som spöken”, skriver han i sitt inlägg och fortsätter:

”Våra systrar ombads posera med den 'trendigaste posen' med sina ansikten blockerade som om det inte fanns någon morgondag. De hävdar att de är proffs. Den magiska frågan är – vet de ens hur man använder en kamera? Om man inte ens vet hur man ställer in kameran med tanke på miljön, kan man kalla sig fotograf?”

Flera av bilderna var överexponerade
Foto: Reflection Photography

Kritiken från den nyblivna maken är hård. Tan skriver även att han tagit kontakt med företaget och återger deras svar på kritiken.

Nu vill brudparet varna andra.
Foto: Reflection Photography

”1). Jag har sett fotografierna. De är okej. Vad är problemet? 2). Det här är första gången jag möter denna typ av feedback. 3). Fotografen ni fick är vår toppfotograf med erfarenhet från över tio bröllop.”, menar Tan att företaget ska ha svarat på kritiken.

”Vem som helst kan ta bättre bilder med telefonen”, skriver Ivan Tan.
Foto: Reflection Photography

Ivan Tan publicerade sitt inlägg på tisdagen, och har sedan dess tagit mot tusentals reaktioner från vänner och främlingar på Facebook.

Tan menar att han ville berätta om den dyra katastroffotograferingen för att se till så att ingen annan råkar ut för samma sak.

”Vem som helst kan ta bättre bilder med telefonen. Det som är gjort är gjort. Jag kände bara ett behov av att gnälla, och framför allt varna andra par om denna usla fotografering”, skriver han.

”Våra syskon tillbringade två timmar under brännhet sol, och detta var vad vi fick”
Foto: Reflection Photography

Hade du kunnat betala 20 000 kronor för de perfekta fotona?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.