Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bröderna Bjärred

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Lillebror Daniel kan vara på väg hem till Malmö...

Daniel längtar från Italien och kan bli klar för MFF i dag. Och kapten Patrik längtar bara efter att bli spelklar igen.

Turerna kring Daniel Anderssons eventuella återkomst till Malmö FF har varit många. Men inom de närmsta dagarna är besked att vänta. – Det pågår en positiv diskussion mellan klubbarna, säger Malmös sportchef Hasse Borg. Representanter från Malmö har varit nere i Italien där de mött representanter från Palermo. Den klubb Daniel Andersson har kontrakt med i två år till men som MFF hoppas kunna lösa honom från. – Vi har varit i Italien och det pågår en dialog mellan Palermo, Daniel och oss. Mer kan jag inte säga, det är vanskligt just nu, säger Borg som tror på ett besked inom kort.  Men åt vilket håll det lutar varken kan eller vill han säga. Vad som är känt är att Palermo gjort många namnkunniga nyförvärv till sitt mittfält och det känns som att Andersson är överflödig för den italienska klubben som är nykomling i Serie A. 

Proffs i sju år

... där brorsan Patrik vill bli spelklar.Det var för sju år sedan Daniel Andersson gav sig ut i proffslivet och han har tidigare i år pratat om en vilja att återvända hem.  Släkt och vänner finns i Malmö och proffslivet har inneburit mycket tid på bänken i olika klubbar.  Något han inte borde behöva uppleva i MFF och allsvenskan.  För MFF som gått upp i serieledning och satsar på guld skulle det så klart vara en rejäl förstärkning om även lillebror Andersson kommer hem.

Kryckor

 Dagen efter vinsten mot Halmstad är det glädje hos Malmö FF. Men att lagkapten Bjärred hoppar på kryckor drar ner mungiporna något. Och det lär dröja innan vi får se honom på planen igen. Patrik Andersson är borta från spel ett bra tag framöver. Det berättar Malmös sjukgymnast Rickard Dahan och konstaterar att det blir till att inrikta sig på rehabträning för Malmös lagkapten. Angående kryckorna säger Dahan:

Chans till återhämtning

 – Patrik är inte sämre än i går och kan gå på foten. Men vi har tvingat honom till kryckor för att han ska avlasta hälsenan så mycket som möjligt. Så att den får en chans att återhämta sig. Malmö spelar inte igen förrän 1 augusti (AIK borta) men tills dess lär Andersson inte vara spelklar. För även om viljan finns hos Bjärred gör hälsenan för ont för tillfället. Efter matchen i förrgår lämnade han planen redan efter nio minuter och elva sekunder, och sa efteråt till Kvällsposten:

"Ingen mening att spela"

 – När det gör ont så gör det ordentligt ont i hälsenan. Så länge jag inte kan göra mig själv rättvisa och inte tillför laget något är det ingen mening att spela. Han konstaterade sedan att det blir att inrikta sig på rehabträning.  – Vi kommer göra allt för att Patrik ska kunna spela så snabbt som möjligt, men framför allt vill vi att han inte ska ha för ont.  – Det kommer en tid efter fotbollskarriären för honom, säger Dahan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.