Foto: Peter West/Ace Pictures
 Foto: Peter West/Ace Pictures

Brodern berättar om Malik Bendjellouls död

Publicerad

Oscarbelönade regissören Malik Bendjelloul tog sitt liv.

- Jag kan bekräfta att det var ett självmord. Han har varit deprimerad en kortare tid, säger hans bror Johar Bendjelloul.

I går kväll fick brodern beskedet av polisen att hans lillebror tagit sitt liv.

Johar Bendjelloul började därefter underrätta resten av familjen.

- Frågan varför kommer att förfölja mig livet ut också. Jag var med honom hela tiden och har inget svar själv, säger radiojournalisten Johar Bendjelloul.

En av de främsta

Malik Bendjelloul, 36, belönades med en Oscar och hyllades av en enig kritikerkår för "Searching for Sugar Man". Han belönades med ett 20-tal filmpriser och i höstas utsåg tidningen New York Times honom som en av de 20 främsta filmskaparna att hålla ett öga på.

- Det jag kan säga är att han har varit deprimerad mot slutet och det är en dödlig sjukdom, säger brodern.

Varför blev han deprimerad?

- Det kan jag inte säga. Det finns inga yttre orsaker som går att peka på det sättet.

Lämnade i fred

Efter att ha berättat om orsaken till broderns död vädjar familjen om att bli lämnad i fred.

- Jag behöver ta hand om mina närmaste och mig själv också. Jag försöker göra det i lugn och ro så gott det går.

Malik Bendjelloul hade flera nya filmprojekt på gång.

– Det är inget som är klart, men visst han hade projekt. Han var i full gång med planeringen av saker.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag