Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröder i 25-årsåldern mördades i Rinkeby

"Jag har sett dem från smågrabbar till vuxna män", säger ungdomsledaren Tomas Acar om de mördade bröderna.Foto: Alex Ljungdahl
En tredje man, även han i 25-årsåldern, skottskadades i armbågen i samband med att bröderna mördades.Foto: Alex Ljungdahl

Männen som sköts ihjäl i Rinkeby på fredagskvällen var två bröder i 25-årsåldern.

Enligt uppgifter till DN kan dådet vara en hämndaktion inom den kriminella världen.

– Vi arbetar brett och förutsättningslöst, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Strax före klockan 22 på fredagen öppnade gärningsmän eld på ett kafé i Rinkeby där bröderna befann sig. Enligt uppgift var det flera maskerade gärningsmän beväpnade med automatvapen.

Bröderna ska ha skjutits ihjäl i kaféets diskrum.

– De blev jagade och sprang in i diskrummet. Det är i diskrummet som kropparna har hittats, säger kaféägaren till Aftonbladet.

Båda var kända av polisen

Bröderna var kända av polisen sedan flera år och dådet kan enligt källor till DN vara en hämndaktion inom den kriminella världen.

De saknade känd folkbokföringsadress men var tidigare skrivna på samma adress i Rinkeby.

– Jag har sett dem från smågrabbar till unga vuxna män. Jag minns dem som glada, sociala, som de allra flesta ungdomar, säger Tomas Acar, ungdomsledare i Rinkeby, som följt dem sedan lågstadiet då han jobbade på samma skola.

Fredagskvällens dåd var ännu ett i raden av mord i området den senaste tiden.

– Inte igen, tänkte jag. Det var chockerande att höra, säger Tomas Acar.

Samtidigt som bröderna sköts ihjäl blev en tredje man i 25-årsåldern lindrigt skottskadad i armbågen. Enligt uppgifter till Expressen vårdades han på sjukhus under polisbevakning men skrevs ut redan under natten och ska enligt uppgift må bra. Även han är känd av polisen sedan tidigare.

Polisen beslagtog bil

Enligt uppgifter till Aftonbladet lämnade flera personer platsen i en vit bil. Polisen beslagtog tidigt i morse en vit bil i närheten av kaféet men det är inte fastställt att den har något med dådet att göra.

Under dagen säkrade polisen spår och pratade med vittnen.

– Vi arbetar på platsen och tar gärna emot fler tips, säger Towe Hägg.

Minst två personer jagas.

– Vi har en bild av att det är minst två gärningspersoner.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.