"Jag har sett dem från smågrabbar till vuxna män", säger ungdomsledaren Tomas Acar om de mördade bröderna. Foto: Alex Ljungdahl"Jag har sett dem från smågrabbar till vuxna män", säger ungdomsledaren Tomas Acar om de mördade bröderna. Foto: Alex Ljungdahl
"Jag har sett dem från smågrabbar till vuxna män", säger ungdomsledaren Tomas Acar om de mördade bröderna. Foto: Alex Ljungdahl
En tredje man, även han i 25-årsåldern, skottskadades i armbågen i samband med att bröderna mördades. Foto: Alex LjungdahlEn tredje man, även han i 25-årsåldern, skottskadades i armbågen i samband med att bröderna mördades. Foto: Alex Ljungdahl
En tredje man, även han i 25-årsåldern, skottskadades i armbågen i samband med att bröderna mördades. Foto: Alex Ljungdahl

Bröder i 25-årsåldern mördades i Rinkeby

Publicerad

Männen som sköts ihjäl i Rinkeby på fredagskvällen var två bröder i 25-årsåldern.

Enligt uppgifter till DN kan dådet vara en hämndaktion inom den kriminella världen.

– Vi arbetar brett och förutsättningslöst, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Strax före klockan 22 på fredagen öppnade gärningsmän eld på ett kafé i Rinkeby där bröderna befann sig. Enligt uppgift var det flera maskerade gärningsmän beväpnade med automatvapen.

Bröderna ska ha skjutits ihjäl i kaféets diskrum.

– De blev jagade och sprang in i diskrummet. Det är i diskrummet som kropparna har hittats, säger kaféägaren till Aftonbladet.

Båda var kända av polisen

Bröderna var kända av polisen sedan flera år och dådet kan enligt källor till DN vara en hämndaktion inom den kriminella världen.

De saknade känd folkbokföringsadress men var tidigare skrivna på samma adress i Rinkeby.

– Jag har sett dem från smågrabbar till unga vuxna män. Jag minns dem som glada, sociala, som de allra flesta ungdomar, säger Tomas Acar, ungdomsledare i Rinkeby, som följt dem sedan lågstadiet då han jobbade på samma skola.

Fredagskvällens dåd var ännu ett i raden av mord i området den senaste tiden.

– Inte igen, tänkte jag. Det var chockerande att höra, säger Tomas Acar.

Samtidigt som bröderna sköts ihjäl blev en tredje man i 25-årsåldern lindrigt skottskadad i armbågen. Enligt uppgifter till Expressen vårdades han på sjukhus under polisbevakning men skrevs ut redan under natten och ska enligt uppgift må bra. Även han är känd av polisen sedan tidigare.

Polisen beslagtog bil

Enligt uppgifter till Aftonbladet lämnade flera personer platsen i en vit bil. Polisen beslagtog tidigt i morse en vit bil i närheten av kaféet men det är inte fastställt att den har något med dådet att göra.

Under dagen säkrade polisen spår och pratade med vittnen.

– Vi arbetar på platsen och tar gärna emot fler tips, säger Towe Hägg.

Minst två personer jagas.

– Vi har en bild av att det är minst två gärningspersoner.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag