Bröder omhäktade efter mord på mamman

Det finns, enligt åklagare, ett hedersmotiv bakom mordet.
Foto: HENRIK JANSSON

De två bröder som suttit häktade sedan den 3 augusti misstänkta för att ha kört ihjäl sin mamma Nadja Blom, 38, och skadat hennes nya pojkvän på Hisingen blir kvar i häktet.

Den ene av de gripna bröderna är 22, den andre är 17. De misstänks för mord och försök till mord.

Även deras farfar och farmor är gripna, på sannolika skäl misstänkta för grovt skyddande av brottsling. De får också stanna i häktet medan utredningen fortskrider. 

Alla fyra nekar till anklagelserna. 

Två har själva medgett fortsatt häktning. För de två övriga beslutade tingsrätten om förlängd häktning på torsdagen.

Rammades av sönerna

Det var en lördag i början av augusti som polisen larmades till Långströmsgatan på Hisingen i Göteborg. En kvinna och en man hade blivit rammade av en bil och medan mannen på tisdagen fortfarande vårdas för svåra skador, gick kvinnans liv inte att rädda. 

Det var fembarnsmamman Nadja Blom, 38, och pojkvännen Lolo Kwiek, 42, som stod där. Efter händelsen publicerades en film på sociala medier, vilket Expressen tidigare berättat om. Bröderna befinner sig inne i bil med krossad vindruta när och säger: 

– Så går det i vår familj när man är otrogen, vi lägger dig i graven, inte bara män, hörs en av bröderna säga. 

Hedersmotiv enligt åklagare

Det finns, enligt åklagare, ett hedersmotiv bakom mordet. Anhöriga till Nadja Blom har för Expressen berättat att en romsk rättegång, romani kris, ledde fram till mordet. Konflikten som behandlades på den utomrättsliga rättegången var att Blom skiljt sig från sin make och blivit kär i en ny man.

Så många brott anmäldes i Sverige 2021

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.