Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bro kollapsade i Mexiko – tågvagn störtade mot marken

En tunnelbaneviadukt har kollapsat i Mexico City.
Foto: LUIS CORTES / REUTERS X06946
Skadade personer bärs ut från rasmassorna.
Foto: CARLOS RAMIREZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
En man som skadats när tunnelbanetåget rasade ner för bron.
Foto: CARLOS RAMIREZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SáSHENKA GUTIERREZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

En tunnelbaneviadukt har kollapsat i Mexico City.

På bilder från platsen syns hur tunnelbanevagnar störtar ner mot marken.

Räddningstjänsten uppger att minst 20 personer dött och ett 70-tal skadats.

Även barn finns bland de omkomna, enligt tidningen Reforma.

Det var på måndagskvällen, lokal tid, som en viadukt kollapsade i Mexikos huvudstad Mexico City, skriver Reuters.

På videoklipp från närliggande övervakningskameror vid tunnelbanestationen Los Olivos kan man se hur bron ger vika. Tunnelbanetåget störtar sedan ner mellan två bilvägar och bildar ett stort rökmoln när det slår i marken. 

På bilder från olycksplatsen syns hur de två vagnarna som rasat bildat ett V där bron brustit. Ett fordon har kilats fast under brodelar som rasat. 

Minst 20 omkomna

Räddningstjänsten och ambulanspersonal är på plats med flera enheter och söker efter överlevare bland rasmassorna. Med hjälp av stegar har personalen kunnat gå in och hjälpa personer ut ur vagnarna som rasat. 

Enligt den mexikanska tidningen Excelsior ska minst 20 personer omkommit och 70 ska ha skadats. Minst 34 av dem har förts till sjukhus.

Bland de omkomna finns även minderåriga, skriver den mexikanska tidningen Reforma, med hänvisning till stadens borgmästare Claudia Sheinbaum.

Vad som orsakat raset är fortfarande oklart, men enligt AP har den drabbade tunnelbanelinjen, linje 12, tidigare plågats av flera konstruktionsproblem.

”Fruktansvärd tragedi”

Enligt nyhetsbyrån EFE byggdes systemet med upphöjda spår då Marcelo Ebrard var högsta ansvarig politiker i staden, åren 2006-2012. Ebrard är nu Mexikos utrikesminister och skriver i en tweet på morgonen att det som hänt är en ”fruktansvärd tragedi”. 

Samtidigt skriver han att orsaken till att bron kollapsade måste utredas, och att han kommer ställa sig själv till myndigheternas förfogande för att hjälpa till att söka efter svar. 

https://twitter.com/SUUMA_CDMX/status/1389422602339459077

Mexico Citys borgmästare Claudia Sheinbaum uppger på Twitter att hon befinner sig på plats och följer den omfattande räddningsinsatsen. 

https://twitter.com/Claudiashein/status/1389437395154657282

Se bilderna: Här kraschar tunnelbanetåget

En tunnelbaneviadukt kollapsade i Mexico City.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.