Sverige och Storbritannien bekämpade coronaviruset enligt samma strategi.
Till en början.
Men en uppmärksammad rapport satte britterna vid ett vägskäl – och Boris Johnson valde att införa hårda karantänregler.
Rapporten i fråga kom från Imperial College som sade att Storbritannien inte har resurser för att uppnå flockimmunitet.
Bakom rapporten stod flera författare – däribland Amy Dighe, Kylie Ainslie, Caroline Walters och Neil Ferguson.
– Om du tittar på åtgärder som tas i andra länder nu så kommer du att se att få av dem har ett enda spår av vetenskap bakom sig, sa den tidigare statsepidemiologen Johan Giesecke när han blev intervjuad i brittiska Unherd.
Professorn: Antalet döda kommer öka i Sverige
Den brittiska sajten har nu bjudit in epidemiologi-professorn Neil Ferguson för att bemöta Johan Gieseckes kritik. Men i stället börjar han prata om Sveriges corona-strategi.
– Majoriteten av epidemiloger stöder min position, men Sverige har gått sin egen väg, säger han till Unherd.
Neil Ferguson säger att den pågående epidemin i Sverige är intressant och de minskat antalet personer som smittas av varje person.
– Det riktiga problemet är att de är vid en punkt där dödligheten per invånare i Stockholm närmar sig New Yorks nivå. Sverige har haft mer tid att öka intensivvårdplatser, men jag tror vi kommer se deras dödsfall per dag öka för varje dag.
– Det är ett policybeslut från Sveriges regering där de tolererar det men jag tror inte det är ett beslut som de flesta länder gjort, uppenbarligen.
I delstaten New York, som infört hårda karantänsregler, med omkring 19,4 miljoner invånare har hittills 16 599 avlidit i coronaviruset. Motsvarande siffra i Stockholms län med 2,3 miljoner invånare är 1 209 personer.
Tror inte Sverige uppnår flockimmunitet
Senare i intervjun säger Neil Ferguson att Sverige kommer se en minskad spridning men att flockimmunitet aldrig kommer uppnås.
Neil Ferguson tror också att Stockholm kommer få en högre mortalitet i procent än till exempel London eftersom genomsnittsåldern i den svenska huvudstaden är högre.