Brittany Maynard
är död – blev 29 år

Brittany Maynard, 29, diagnostiserades med en växande hjärntumör som inte gick att bota.
Foto: AP Photo/Compassion & Choices
Före sin död hade hon bestämt att hon ville göra vissa saker, bland annat en resa till Grand Canyon med sin familj. Något hon hann med.
Foto: AP Photo/Compassion & Choices

Brittany Maynard, 29, diagnostiserades med en växande hjärntumör som inte gick att bota. Då bestämde hon själv ett datum hon skulle dö på. Natten mot måndag kom beskedet att hon har somnat in. 

Brittany Maynard, 29, från Kalifornien diagnostiserades med en växande hjärntumör. Läkarna ansåg att hon var bortom räddning.

Då tog hon beslutet att hon skulle avsluta sitt liv den 1 november.

Hennes fall har varit flitigt bevakat i amerikansk press.

Hon flyttade till delstaten Oregon där man tillåter aktiv dödshjälp.

Skrev "Bucket list"

Före sin död hade hon bestämt att hon ville göra vissa saker, bland annat  en resa till Grand Canyon med sin familj. Något hon hann med.

– Den här veckan reste jag med min familj till Grand Canyon tack vare vänligheten från amerikaner runtom i landet som hjälpte till att göra min "Bucket list"-dröm att bli verklighet, skrev hon själv i ett uttalande på sin hemsida efter resan.

Natten mot måndag kom beskedet att Brittany nu har somnat in, skriver Huffington Post.

Skrev avskedsbrev

Hon skrev ett avskedsinlägg och publicerade det på Facebook:

"Adjö alla mina kära vänner och min familj som jag älskar. I dag är dagen som jag har bestämt att dö på med värdighet i skuggan av min sjukdom. Världen är en vacker plats, att resa har varit min bästa lärare, mina vänner och mina föräldrar är de givmildaste. Farväl världen. Fortsätt sprida positiv energi".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.