Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Britt, 74, räddades ut ur sin bil av dykare

Britt Jacobsson, 74, efter dramat då hon räddades av dykare ur sin vattenfyllda bil.
Foto: Scanpix och Privat

Britt försvann i vattnet under en viadukt. Efter att ha stirrat döden i vitögat blev hon till slut räddad av dykare.

– Jag trodde att min sista stund var kommen, säger hon.

Britt Jacobsson, 74, var på väg hem i sin bil vid sjutiden på tisdagskvällen. Bara 500 meter från huset, på en liten grusväg utanför Nyköping, hade stora mängder vatten samlats vid en viadukt under E4. I mörkret såg hon inte att tunneln var fylld med över en och en halv meter vatten och bilen fastnade.

– Det var det mest fruktansvärda jag varit med om. Jag trodde att min sista stund var kommen, säger Britt Jacobsson till Expressen.se.

Bilen satt fast och vattnet började stiga undan för undan. Britt försökte ringa men mobilen visade sig vara vattenskadad. Hon hörde sin man men han uppfattade inte vad hon sa mer än "vatten" och "till bröstet".

Mannen sprang dit

– Han fick panik och sprang ut från vårt hus och hela vägen ner till viadukten där jag satt, säger Britt.

Vattnet var så högt att hon varken kunde räddas av sin man eller den granne som kommit dit.

De lyckades larma räddningstjänsten som kom med dykare och ambulans. Efter vad som kändes som en evighet räddades Britt ur bilen. Hon satt då med vatten upp till halsen. Rejält nedkyld kördes hon till lasarettet i Nyköping.

– Men nu är jag hemma hos min mans systerson, säger hon när Expressen.se får tag på henne på tisdagskvällen.

– Här har jag fått smörgåsar och kaffe. Och en liten konjak för att värma mig med.

Under kvällen försökte räddningstjänsten att bärga fordonet med hjälp av en vinsch men på grund av de stora vattenmängderna verkar bilen bli kvar till morgondagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.