Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brigitte Macrons stora fest för franska stjärnan

Line Renaud tillsammans med Brigitte Macron och Melania Trump på Frankrikes nationaldag 2017.Foto: ABD RABBO AMMAR/ABACA / ABD RABBO AMMAR/ABACA STELLA PICTURES
Brigitte Macron anordnade en födelsedagsfest för 92-åriga Line Renaud.Foto: JACQUES WITT/SIPA/SHUTTERSTOCK / JACQUES WITT/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Kvällen före den stora ommöbleringen i Frankrikes regering bjöds det på fest i Élyséepalatset i Paris.

Då ordnade nämligen Brigitte Macron ett födelsedagskalas för den franska stjärnan Line Renaud, enligt BFMTV.

På fredagen meddelande Frankrikes president Emmanuel Macron att regeringen ombildas och landet får en ny premiärminister.

Men kvällen innan var det mindre politik och mer fest i Élyséepalatset när den stora artisten och skådespelaren Line Renaud firade 92-årsdagen med presidentparet.

Brigitte Macron bjöd på födelsedagskalas

Brigitte Macron hade bjudit in många franska kändisar, däribland flera av Line Renauds namnkunniga vänner inom politiken och nöjesbranschen. Där fanns till exempel skådespelaren Muriel Robin och producenten Anne Marcassus, enligt tv-kanalen BFMTV.

https://www.instagram.com/p/CCIoBhPDICj/

”Tack så mycket för alla dessa härliga meddelanden på min födelsedag, det rör mig mycket! Ljusen börjar kosta mer än tårtan... Jag skickar 92 kyssar till alla”, skriver Line Renaud själv på Instagram.

Line Renaud står nära presidentparet och firade senast 2016 sin födelsedag tillsammans med dem, enligt BFMTV.

Vän med flera presidenter

Hennes kontakter i Élyséepalatset är dock inte nya. Line Renaud har varit vän med flera tidigare presidenter och hon är en van besökare i det officiella residenset.

– Det finns bara Vercingétorix som jag inte har känt, har Line Renaud skämtsamt sagt till Le Monde, om den galliska krigaren som levde på 100-talet före vår tideräkning.

För tre år sedan fick hon däremot möjlighet att vara sällskaplig med ytterligare en first lady. Då besökte Melania Trump tillsammans med sin make Frankrikes nationaldagsfirande och på bilder syns Line Renaud med både Brigitte Macron och Melania Trump.

Utöver sina insatser som sångare och skådespelare har Line Renaud blivit känd för sin välgörenhet till förmån för aidssjuka.

 

Se mer: Melania Trumps hälsning till barnen

”Lyssna på dina föräldrar hur du håller dig frisk och säker”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.