Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brigitte Macrons lättnad efter mötet med smittad

Frankrike införde utegångsförbud – nu införs det i ytterligare 38 områden i landet.
Brigitte Macron, Emmanuel Macrons fru.
Foto: THOMAS COEX-POOL/SIPA/SHUTTERSTOCK / THOMAS COEX-POOL/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Brigitte Macron har testats negativt för coronaviruset.
Foto: BLONDET ELIOT/ABACA / STELLA PICTURES/BLONDET ELIOT/ABACA

Brigitte Macron, hustrun till den franska presidenten, har testats negativt för coronaviruset efter att ha kommit i kontakt med en smittad person för en vecka sedan.

Det rapporterar franska RTL

Brigitte Macron har suttit i karantän sedan i måndags, efter att en person hon haft kontakt med veckan innan konstaterats smittad av covid-19.

På fredagen bekräftar talespersoner till Frankrikes första dam att hon testats för coronaviruset, och att testet kommit tillbaka negativt. Hon har inte heller upplevt några symtom, rapporterar RTL.

– Brigitte Macron kan återuppta sitt arbete från och med i dag, har hennes kabinett sagt enligt RTL.

42 000 nya coronafall

Coronasmittan i Frankrike ökar, liksom i många andra delar av Europa. Förra veckan infördes utegångsförbud i flera franska städer, och från och med fredagskvällen utökas förbudet till ytterligare 38 områden. Det innebär att omkring 46 miljoner franska invånare omfattas av utegångsförbudet, enligt BBC.

De allt mer skärpa restriktionerna kommer samtidigt som antalet bekräftade fall av coronaviruset i Frankrike når rekordhöjder. På fredagen rapporteras 42 032 positiva tester under de senaste 24 timmarna, rapporterar Ouest France.

184 dödsfall har rapporterats under samma dygn.

Carmen, 46, vårdades 45 dagar på IVA-avdelning och behöver transplantera båda lungorna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.