Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brigitte Macrons kamp för kärleken – mot egna familjen

Se när Emmanuel Macron lunchade med Donald Trump
Flera medlemmar av Brigitte Macrons familj var inte förtjust i blivande maken.Foto: MOUSSE/KLOTCHKOFF/E-PRESS PHOTO/IBL
Brigitte Macron.Foto: REGIS DUVIGNAU / AP TT NYHETSBYRÅN

Motståndet var starkt mot Emmanuel Macron i blivande hustrun Brigittes familj.

Det berättar en journalist som granskat parets kärlekshistoria enligt Gala.

– Den här framstående, konservativa familjen såg inte med blida ögon på att en ”vänsteraktivist” skulle ta plats bland dem, säger Renaud Dely.

Journalisten Renaud Dely har tillsammans med Marie Huret skrivit en bok om Brigitte och Emmanuel Macrons kärlekshistoria. Han intervjuades med anledning av boken, som kommer att publiceras den 11 juni, av franska radiostationen Europa 1 under helgen och lyfte då fram motsättningarna inom Brigittes familj som uppstod på grund av romansen.

Brigitte Macron föddes som Brigitte Trogneux. Familjen Trogneux har i fem generationer drivit anrika chokladföretaget Jean Trogneux, grundat 1872, i Amiens i norra Frankrike. Företaget drivs numera av Brigittes brorson Jean-Alexandre Trogneux.

– Trogneux-släkten är en framstående familj, särskilt i Amiens, säger Renaud Dely till Europa 1.

Brigitte och Emmanuel Macron gifte sig 2007.Foto: CYRIL MOREAU/BESTIMAGE/IBL

Brigitte och Emmanuel Macron gifte sig 2007

Brigitte Macron är 24 år äldre än maken vilket ibland har lett till hån och förolämpningar på sociala medier, men det var inte åldersskillnaden som fick Brigittes familjemedlemmar att dra öronen åt sig. Problemet var Brigittes nya pojkväns politiska övertygelse, något som inte föll i god jord hos familjen Trogneux.

– Det fanns absolut missnöje. Inte nog med att den här mannen var väldigt ung, han betraktades dessutom som ”militant vänstervriden” vilket inte alls togs emot bra i den här familjen. Brigittes far röstade på höger och hennes storebror var också extremt konservativ, säger Dely.

Brigitte lät sig dock inte påverkas av släkten och hon gifte sig med Emmanuel Macron i oktober 2007. Tio år senare blev han den yngste presidenten i Frankrikes historia.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.