Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brigitte Macrons ingrepp – vill se yngre ut

Dagens tre största utrikesnyheter
Brigitte Macron har genomgått en plastikoperation i Paris. Foto: YOAN VALAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Brigitte Macron utförde ingreppet på privatsjukhuset American Hospital i Paris. Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Frankrikes första dam är 25 år äldre än presidenten Emmanuel Macron. Foto: PHILIPPE WOJAZER / AP TT NYHETSBYRÅN

Frankrikes första dam Brigitte Macron har genomgått en plastikoperation vid ett privat sjukhus i Paris.

Ingreppet ska ha tagit tre timmar, varefter hon åkte i väg på semester till Versailles, skriver Daily Mail. 

Brigitte Macron, 66, har i intervjuer konstaterat att hon ser äldre ut än sin 25 år yngre make, president Emmanuel Macron.

Nu har Frankrikes första dam valt att ändra på det.

Enligt Daily Mail, som hänvisar till franska medier, har Brigitte Macron genomgått en skönhetsoperation på det privata sjukhuset American Hospital i Paris.

Sjukhuset är populärt bland kändisar och specialiserar sig på ”procedurer för att föryngra ansiktet”. Bland annat har de amerikanska skådespelarna Rock Hudson och Bette Davis, och den tyska modeskaparen Karl Lagerfeld blivit vårdade där.

Kom till sjukhuset med säkerhetsvakter

Brigitte Macrons ingrepp ska ha tagit tre timmar, under vilka hon fick lokalbedövning. Presidentfrun var på konsultation inför operationen 16 juli. Dagen efter återvände hon med minst fyra säkerhetsvakter vid sin sida.

Enligt flera franska medier var ingreppet lyckat. Den ansvarande kirurgen ska vara välkänd som en av Frankrikes mest framstående inom plastikkirurgi, skriver Daily Mail.

Någon nota från tillfället har dock inte offentliggjorts.

Brigitte Macron valde sedan att åka till La Lanterne i Versaille för att vila upp sig. Herrgården tillhör den franska staten och fungerar i dag som ett semesterresidens åt landets ledare. 

Strax därefter anslöt hon sig till maken för en semester vid presidentens herrgård Fort Bregancon, som ligger på en enskild ö i södra Frankrike.

Utsätts för ”glåpord och skvaller”

Brigitte Macron träffade maken när han var elev och hon lärare på en skola i Amiens i norra Frankrike. 

I biografin ”Madame president” beskrivs hur det har krävts ”mod och humor” för Brigitte Macron att inta rollen som Frankrikes första dam. Hon har bland annat utsatts för ”glåpord och skvaller” för att hon ansågs ”skyldig att älska och gifta sig med en 25 år yngre man”, skriver författarna i boken enligt Daily Mail.