Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johnsons glädje – grönt ljus för avtal i underhuset

Framsteg för Boris Johnson. Foto: XINHUA/AVALON.RED / STELLA PICTURES/XINHUA/AVALON.RED B950

Boris Johnson har fått sitt Brexit-avtal godkänt av underhuset.

Det står klart efter att man hållit en omröstning under torsdagen – och nu går frågan upp i överhuset. 

Boris Johnson är ett steg närmare att lyckas ta ur Storbritannien ur EU. 

På torsdagen röstades hans förslag till Brexitavtal genom i underhuset. Omröstningen avgjordes med 330 ja-röster mot 231 nej-röster. Omröstningen hölls efter tre dagars debatt om avtalet. 

– Landet har skickat ett tydligt budskap att de vill att Brexit blir klart, säger Boris Johnsons presstalesperson efter beskedet.

Ny omröstning i överhuset 

Men avtalet är inte klart ännu – nu går förslaget upp för omröstning i överhuset i parlamentet. Där har Johnson inte samma klara majoritet som i underhuset, så det kan bli en svettigare match för premiärministern att få igenom förslaget. 

Premiärministern har, enligt Sky News, varnat ledamöterna i överhuset för att göra några ändringar i avtalet som kan försena processen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.