Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brevterror mot kronofogden

UMEÅ. 72-åringen var inte nöjd med kronofogden.
Det gjorde han väldigt klart.
Under ett års tid skickade han brev där han anklagade kronofogden för att vara en alkoholiserad tjuv.
Nu åtalas han, misstänkt för förolämpning.

FAKTA

Hej! Du har kommit till en av de tio nya lokala sajterna på expressen.
se.
Här rapporterar vi om senaste nytt i staden och blandar det med spännande bloggar, lokal radio och en rad spännande mobila tjänster.
Här till vänster kan du välja den stad som bäst passar dig.
Har du ris eller ros? Är det något som saknas eller kunde göras bättre? Mejla oss på lokalt@expressen.
se

72-åringen ville veta hur mycket han hade kvar på en skatteskuld och studieskuld. Men han blev aldrig nöjd med svaren, utan fortsatte fråga var utmätningarna från hans lön gick. Gång på gång svarade kronofogden - men breven fortsatte komma. - Hela brevet är svammel från första till sista raden. Det hade säkert skötts bättre av aporna på Skansen, skrev 72-åringen bland annat.

Vräkte ur sig

Han anklagade kronofogden för att vara tjuv och började adressera breven till "tjyvskatan", "tjuven" och "lögnerskan". Det hjälpte inte att kronofogden erbjöd 72-åringen att besöka kontoret och personligen gå igenom alla dokument för att få klarhet i allting. 72-åringen krävde svar - och påstod att kronofogden tog hans inbetalningar till "Er gemensamma spritkassa". När en ny handläggare tog över ärendet anklagade han kronofogden för att smita undan: - Det är inget främmande beteende hos psykopater som begåvats med tjuveri redan i modersmjölken, skrev han.

Måttet blev rågat

Trots flera klargöranden gav han sig inte utan menade att kronofogden skickats upp från "klyktattarna" i Sundsvall till Umeå i "saboterande syfte". Till slut fick kronofogden nog av kränkningarna och polisanmälde 72-åringen för förolämpning. Nu åtalats mannen, som erkänner att han skickat breven och inte kan neka till vad som står i dem. - Jag ville att de på ett begripligt sätt skulle förklara hur mycket de utmätt och till vilka skulder, säger han i polisförhör.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!