Brevbärare blev bestulen på postbil

Publicerad

En brevbärare blev under tisdagseftermiddagen bestulen på sin postbil i Linköping.

Postbilen ska vara full med post som ännu inte har delats ut.

Nu har polisen tagit upp jakten på biltjuvarna.

Vid halv tretiden på tisdagseftermiddagen fick polisen larm från Luftvärnsgatan i stadsdelen Berga i Linköping - en brevbärare hade blivit bestulen på sin postbil.

Polisen skriver på sin hemsida att några ungdomar ska ha stulit fordonet och försvunnit i väg i okänd riktning. Postbilen ska enligt polisen vara full med post som ska delas ut i området.

– Förmodligen har de passat på när brevbäraren var inne i någon trappuppgång och delade ut post, säger Magnus Holmström, vakthavande befäl på polisen i Östergötland.

På jakt efter den stulna polisbilen

Ett flertal polispatruller åkte ut till området för att leta efter det stulna fordonet, men hittills utan resultat.

– Den står förmodligen gömd någonstans i området. Vi har flera patruller som letar för fullt och hoppas på att få tag i den snart, säger Magnus Holmström.

Hoppas på tips från allmänheten

Nu vänder sig polisen till allmänheten för att få tips angående den stulna bilen. Fordonet är en mindre gul postbil från PostNord av "golfbilsmodell", med registreringsnummer XFZ 979.

– Vi hoppas på hjälp från allmänheten för att kunna hitta bilen och vidare spåra gärningsmannen, säger Magnus Holmström.

Har ni varit med om postbilsstölder tidigare?

– Det har hänt, men det är inte vanligt. Det är svårt i detta fall att avgöra om den är stulen för stundens upplevelse eller om man är ute efter något paket i posten, säger Holmström.

 

Har du tips? Kontakta polisen på 114 14.

 

LÄS MER: Så slår bedragarna till med brevbärarknepet

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag