Resultatet blev 498 röster för och 88 röster mot erkännandet av Palestina. Foto: Patrick Seeger / Epa / Tt
Resultatet blev 498 röster för och 88 röster mot erkännandet av Palestina.  Foto: Patrick Seeger / Epa / Tt

Brett stöd i EU för att erkänna Palestina

Publicerad

På onsdagen tog EU ett stort steg närmare att erkänna Palestina som stat.

Med brett stöd röstade parlamentet igenom en resolution som innebär att man "i princip stöder erkännandet av palestinsk självständighet".

Resolutionen är dock inte bindande för medlemsländerna.

Under onsdagen röstade europaparlamentets ledamöter om ett erkännande av Palestinas självständighet.

När rösterna räknats kunde man konstatera att resolutionen hade gått igenom med bred marginal, med 498 röster för och 88 röster mot.

Resolutionen är dock inte bindande och manar heller inte direkt medlemsstaterna att följa Sveriges exempel och erkänna Palestina, skriver TT.

Kort efter voteringen gick flera svenska EU-parlamentariker ut på Twitter och uttryckte sin glädje över antagandet av resolutionen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag