Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Breiviks bevis: Jag gillar Paradise hotel

Breivik menar att han har suttit isolerad under sin tid i fängelset och att han har skadats psykiskt. Beviset för det är att han har börjat gilla Paradise hotel. Foto: Lise Aserud / AP TT NYHETSBYRÅN
Under dagens rättegång berättar Breivik själv om sin tid i fängelset.Foto: Lise Aserud / AP TT NYHETSBYRÅN

Under dagens rättegång berättar Breivik själv om sin tid i fängelset.

Att han suttit isolerad menar han själv lett till att han skadats psykiskt.

Beviset för det ska vara att han börjat gilla reality-serien Paradise Hotel, rapporterar VG.

Breivik klagade också på det kalla kaffet i fängelset.

I dag fortsätter rättegången där den norske terroristen Anders Behring Breivik valt att stämma den norska staten. Anledningen till stämningen är att han säger sig ha bevis på att hans mänskliga rättigheter kränkts 54 gånger, skriver norska VG.

Breivik har i dag själv fått möjlighet att berätta om sin tid i fängelset. Han berättade bland annat att isoleringen av honom varit skadlig för honom. Ett bevis på detta är att han börjat gilla realityserien Paradise Hotel.

– Ett klart tecken på att jag blivit skadad, sade Breivik enligt VG.

Har en dålig dator

Under rättegången klagade Breivik också på den dator han har tillgång till. Han kan använda dator, men han har ingen tillgång till nätet. Enligt Breivik är datorn dysfunktionell och han är också orolig för att de kommer att ta den ifrån honom. Ett annat problem med hans dator är att han inte kan skriva ut från den. Därför måste han skriva brev på en skrivmaskin, berättade han enligt VG.

Sedan klagade också Breivik på att han serverats kallt kaffe i fängelset. Han har också nekats annan typ av koffein och även nikotin. Allt detta ska ha lett till att han börjat känna apati.

– Sanningen är att jag har varit nära att knäckas flera gånger, och jag är nära att knäckas nu, sade Breivik enligt VG.

Breven kontrolleras

Förutom detta klagade också Breivik på att hans brev kontrolleras. Enligt honom ska han ha skickat runt 3 500 brev, varav bara tre kommit fram, rapporterar VG. Han berättar också att han utsatts för hundratals kroppsvisitationer när han var naken.

Breivik berättade också att han varit nationalsocialist sedan han var tolv år gammal. Han ska ha läst Adolf Hitlers bok "Mein Kampf" redan som 14-åring.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.