Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Breivik lyssnade på musik under massakern

Här fångar en helikopter Anders Behring Breivik på bild när han tar sig fram bland personer han precis ha skjutit ner. Enligt Daily Mail lyssnade han på filmmusiken från "Sagan om ringen" under massakern.Foto: Scanpix
Anders Behring Breivik tros ha lyssnat på Ipod under massakern på Utöya.
Enligt Daily Mail kan han ha använt sig filmmusik från "Sagan om ringen" för att dränka ljudet av offrens skrik.
"Jag kanske ska sätta på "Lux Aeterna" av Clint Mansell på repeat, skriver han i sitt manifest.
I sitt över 1 500 sidor långa manifest lovordar Behring Breivik melodin "Lux Aeterna", som är med i en trailer till "De två tornen" i "Sagan om ringen-trilogin". Han menar att den är mycket inspirerande och väcker ett passionerat raseri. Därför planerar han att lyssna på den när han utför attacken.
"Jag kommer att sätta min Ipod på maxvolym som ett redskap för att undertrycka rädslan om det skulle behövas. Jag kanske ska sätta på "Lux Aeterna" av Clint Mansell på repeat, eftersom det är en otroligt mäktig sång", skriver han enligt Daily Mail.
Överlevande på ön har berättat att Behring Breivik bar headset när han sköt.

Tog prestationshöjande medel

Tidigare har det framkommit att Behring Breivik även tagit droger innan han genomförde attacken.
När den terrormisstänkte träffade sin advokat Geir Lippestad ville han veta hur många människor han hade dödat på Utöya. Han ska ha tappat översikten över hur många han sköt, eftersom han var påverkad av en stark drogcocktail, uppger Nettavisen.
Drogblandningen bestod av koffein, aspirin och efedrin – det sistnämnda ämnet används av idrottsmän för att förbättra prestationen.
32-åringen ska ha sagt att avsikten med cocktailblandningen var att öka aggressiviteten, den mentala prestationen och hans mentala fokus.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.