Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Breivik får kärleksbrev från 16-åringar

Anders Behring Breivik har fått hundratals brev till sin fängelsecell.

Han får bland annat kärleksförklaringar från 16-åriga flickor och stöd från Sverige.

– Det är stöd både för ideologin och för terrorattacken, sa rättspsykiatrikern Terje Tørrissen i rätten enligt Dagbladet.

När rättegången mot terroristen Anders Behring Breivik avhandlade den andra psykiatriska rapporten kom det fram fakta om de hundratals brev som Breivik fått till cellen på fängelset Ila.

Rättspsykiatrikern Terje Tørrissen sa enligt Dagbladet att han bad Breivik ta med en del brev under hans observation av massmördaren.

– Det var omöjligt att läsa alla, mängden var överväldigande, sa han.

"Stöd från familjer från Sverige"

Tørrissen gav också några exempel på vad för slags brev som Breivik får.

– Han får kärleksförklaringar från 16 år gamla flickor, och stöd från hela familjer från Sverige med besked som "sköt om dig". Det är stöd både för ideologin och för terrorattacken, sa han enligt Dagbladet.

Breivik har sagt att han får hatbrev, kärleksförklaringar och brev från folk som vill omvända honom. Men att han får mer stöd. Han ska också ha sagt att han försöker svara på så många brev som möjligt.

Först i december började Breivik tillåtas att ta emot brev. Då låg det 2-300 brev i postsäcken, skriver Dagbladet.