Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brandman: "Varför gör du så här mot mig?"

Under de senaste kvällarna har flera polisbilar och brandbilar utsatts för stenkastning.

Och nu skickar en brandman i Stockholm, ett öppet brev till upploppsmakarna på Facebook.

"Varför gör du då så här mot mig? Jag har också en familj som vill träffa mig igen, precis som du", skriver han på Facebook.

Redan efter två timmar hade hans inlägg delats över 5000 gånger.

Efter de senaste nätternas oroligheter i Stockholm har en brandman valt att skriva öppet på Facebook om torsdagskvällen.

"I natt kastade du stenar på oss! Tack och lov var det bara en av ungefär 20 stenar som gick igenom rutan. Som tur var hade jag min hjälm på huvudet så stenen lämnade bara ett stort ärr i min hjälm", inleder brandmannen.

"Påverkat mitt yrkesliv"

Sedan fortsatte han:

"Som tur var träffade du inte vår chaufför, han kunde köra oss där ifrån och han kunde lämna sin son på dagis i morse. Själv fick jag krama om min flickvän när jag kom hem, overklig omfamning! Som tur var skadades ingen annan fysiskt av de stenar du kastade på oss. Men du har påverkat mitt och mina vänners yrkesliv för all framtid", skriver han på Facebook.

Han betonar sedan att han finns till hands om allmänheten råkar illa ut och därför nu vädjar upprorsmakarna att tänka efter inför de kommande kvällarna.

"Jag har också en familj som vill träffa mig igen, precis som du", avslutar han.

Expressen.se har sökt brandmannen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.