Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brandkåren larmad till riksdagen om misstänkt brand

Räddningstjänsten ryckte ut på en misstänkt brand i riksdagen under måndagsförmiddagen.

– Vi får väl snart en rapport, men det är ingen brand som vi har förstått, säger Lars Lindberg vid Storstockholms brandförsvar. 

Enligt uppgifter till Expressen var det en byggarbetare som drog i gång ett larm i riksdagen på Mynttorget i Stockholm – något som ledde till att brandkåren ryckte ut. 

Larmet kom in klockan 09.31.

– Det är ett brandautomatlarm som dragit i gång, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Brinner det?

– Inte vad jag fått uppgifter om. Vi är på väg dit.

"Kan utlösas av hantverkare"

Senare under förmiddagen säger Lars Lindberg vid Storstockholms brandförsvar att deras styrkor är på väg från riksdagen. Det förefaller ha varit ett automallarm som har utlösts. Anledningen är ännu inte känd. 

– Det är en teknisk anordning på ett objekt. Den kan utlösas av hantverkare, byggdamm, dammsugare. Den här gången har vi inte fått reda på orsaken, men förmodligen har det inte varit någon brand. 

Texten uppdateras. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.