Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brandfarlig lastbil har kört av vägen i Ljusdal

Följ senaste nytt i Expressen TV.

På riksväg 83 strax norr om Ramsö i Ljusdal kommun har en lastbil med det brandfarliga ämnet väteperoxid kört av vägen. Väteperoxiden ska ha läckt och räddningstjänsten håller på att sanera platsen, rapporterar TV4 nyheterna. 

Allmänheten uppmanas hålla avstånd.

En lastbil har kört av vägen norr om Ramsö i Ljusdal kommun. Lastbilen som enligt TV4 Nyheterna, transporterar det brandfarliga ämnet väteperoxid ska läcka och räddningstjänsten håller på att försöka sanera området och kyla ner lasttanken.

– Det jag vet är att det är någon form läckage och att vi har många resurser på plats, säger Lucas Hettman, teamledare på SOS alarm.

Totalt 11 bilar från räddningstjänsten, en ambulans och polis ska finnas på plats. 

SOS alarm kan inte bekräfta TV4 nyheternas uppgifter om att det föreligger explosionsrisk och allmänheten uppmanas hålla 300 meters avstånd till lastbilen. 

En vägsträcka på cirka fem kilometer mellan Kvarnsjön och Tväringen är helt avstängd för trafik. Polisen uppmanar allmänheten att ta alternativa färdvägar.

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.