Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Brand vid tunnelbanan – rök kom ut på spåren

Räddningstjänsten släckte en brand i anslutning till tunnelbanestationen i Sätra i södra Stockholm tidigt på måndagsmorgonen.

– Det har brunnit i en lokal. Det är släckt och vi håller på att trappa ner, säger Tobias Åkesson, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral, vid halv fem på morgonen.

Vid tio över tre på måndagsmorgonen larmade tunnelbanans trafikledningscentral räddningstjänsten om rökutveckling vid Sätra.

– Det har brunnit i en lokal i anslutning till tunnelbanan, det ska röra sig om en stängd fritidsgård. Det är släckt nu och vi håller på att trappa ner, säger Tobias Åkesson, på Storstockholms räddningscentral.

Han säger att branden upptäcktes av spårarbetare som såg rök komma från en plåtdörr i en tunnel vid spåren.

SL uppgav till en början att trafiken mellan stationerna Axelsberg och Norsborg var stoppad i båda riktningarna på grund av rökutveckling, men att trafiken nu ska gå enligt tidtabell.

Polisen har inlett en utredning om mordbrand, för att kunna utreda hur det började brinna.

Vet du mer om händelse?

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.