Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Radhus förstörda efter kraftig brand

Räddningstjänsten räknar med att arbeta på platsen i flera timmar.
Det brinner just nu okontrollerat i en radhuslänga i Eskilstuna.
Foto: Sebastian Skog

Sent på lördagskvällen började det brinna kraftigt i en radhuslänga i Eskilstuna.

Ett VMA utfärdades efter kraftig rökutveckling men vid 03.30-tiden kunde det hävas efter att ha lugnat ner sig på platsen.

Det var klockan 23.10 på lördagskvällen som räddningstjänsten larmades till ett bostadsområde i Eskilstuna med anledning av en brand.

Branden ska enligt räddningstjänsten ha startat på en altan innan den spred sig vidare till en av lägenheterna och det brann inledningsvis okontrollerat.

– Branden har spridit sig vidare upp till taket och en intilliggande lägenhet, sa Stefan Peterson, vid räddningstjänsten i Eskilstuna, strax efter midnatt.

Inga personskador

Enligt räddningstjänsten var de boende till lägenheten inte hemma och de andra boende fick evakueras där ingen ska ha kommit till skada.

Strax innan 01 gick räddningstjänsten ut med ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) där man uppmanade alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

– Det är inte extra farlig rök men den är kraftig och ligger lågt och det är inte bra att andas in brandrök, sa Stefan Peterson till TT.

VMA kunde dras tillbaka

Efter några timmar på plats lyckades räddningstjänsten få kontroll på den kraftiga branden där man lät hela taket brinna ner. Vid 03.30-tiden kunde man häva VMA och det värsta var över.

– Det är inte alls samma rökutveckling, det kan blossa upp igen så klart men det värsta är över nu. Det är totalt fyra lägenheter som har blivit skadade, en lägenhet är helt utbränd, en är brandskadad och två är vattenskadade, säger Peterson till Expressen.

Räddningstjänsten hade som mest elva personer på plats samtidigt och släckningsarbetet beräknas pågå under hela natten. Det är oklart vad som orsakade branden.

Det här är viktigast att tänka på vid en brand – steg för steg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.