Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två till sjukhus efter brand på hotellbåt

Två personer gripna • Trafiken avstängd.
Bilder från insatsen på Söder Mälarstrand.
Foto: Casper Johansson
Bilder från insatsen på Söder Mälarstrand.
Foto: Casper Johansson
Bilder från insatsen på Söder Mälarstrand.
Foto: Casper Johansson
Bilder från insatsen på Söder Mälarstrand.
Foto: Casper Johansson
Bilder från insatsen på Söder Mälarstrand.
Foto: Casper Johansson

Två personer har förts till sjukhus efter en brand på hotellbåten Gustav af Klint som ligger förtöjd vid Söder Mälarstrand i Stockholm.

Ytterligare två personer har gripits misstänkta för att ha anlagt branden. 

Det var strax efter klockan halv tolv på tisdagen som larmet om branden kom in till SOS Alarm. Då ska det ha befunnit sig ett antal personer på båten, enligt polisen. 

– När vi kommer fram så ryker det kraftigt. Vi skickar in rökdykare och stöter på en person som nu vårdas av sjukvården, säger Tommy Wållberg, ledningsbefäl vid räddningstjänst mitt. 

Ett stort räddningspådrag kallades till platsen, med tio enheter från polis och ytterligare tio från räddningstjänsten. 

– Det fanns personer på båten som evakuerades. De har andats in rök och två personer har förts till sjukhus, säger Ola Österling vid stockholmspolisen. 

Skadeläget är okänt.

Två gripna misstänkta för mordbrand

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand och två män, en i 30-årsåldern och den andra i 35-årsåldern, har gripits misstänkta för att ha anlagt branden. 

– De befann sig på båten när branden startade. En av dem har mindre skador, oklart om de behöver ses över av sjukvården. Sedan ska de föras till polisstationen för fortsatta förhör, säger Ola Österling som inte utesluter att det kan finnas fler misstänkta. 

De gripna kan komma att utredas för fler brott.

– Det tillkommer alltid brottsrubriceringar, men mordbrand är det allvarligaste av brotten de kan komma att misstänkas för, säger Ola Österling.

Söder Mälarstrand stängdes av

Branden var vid tjugo i två på eftermiddagen fortfarande inte släckt, men arbetet går åt rätt håll. Räddningstjänstens prognos är att vara klara med insatsen runt klockan 15. 

I samband med räddningsarbetet Söder Mälarstrand i höjd med båten helt avstängd i båda riktningarna under ett par timmar. 

Expressen har sökt båtens ägare, som inte vill lämna någon kommentar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.