En brand i en fritös bröt ut på CC-puben i Gävle. Foto: Roger NilssonEn brand i en fritös bröt ut på CC-puben i Gävle. Foto: Roger Nilsson
En brand i en fritös bröt ut på CC-puben i Gävle. Foto: Roger Nilsson
Puben ligger bara ett stenkast från hotellet där melodifestivaldeltagarna bor. Foto: Roger NIlssonPuben ligger bara ett stenkast från hotellet där melodifestivaldeltagarna bor. Foto: Roger NIlsson
Puben ligger bara ett stenkast från hotellet där melodifestivaldeltagarna bor. Foto: Roger NIlsson

Brand på pub i Gävle – Polisen: Mycket rök

Publicerad

En pub i Gävle började under lördagskvällen brinna.

I samma kvarter ligger hotellet där artisterna i lördagens Melodifestivaltävling bor.

Enligt Gefle Dagblad har sex personer förts till sjukhus med rökskador.

Polisen fick in larmet om branden klockan 20.37 och kallades till puben tillsammans med räddningstjänst.

– De släckte elden och utrymde lokalen, vet inte hur många personer som var där, säger Göran Lyrberg, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg.

Branden ska ha startat i en fritös. Polisen har nu spärrat av platsen och ska genomföra en teknisk undersökning.

Rökdykare sattes in

Gefle Dagblad, som var först med att rapportera om branden, skriver att ett 50-tal personer befann sig inne på puben när branden startade.

Sex personer ska ha förts till sjukhus med rökskador, enligt tidningen.

Alla ska ha evakuerats från lokalerna och rökdykare har satts in. Enligt polisen har ingen skadats allvarligt i samband med branden.

Enligt polisen fanns en viss spridningsrisk till övriga delar av byggnaden. Där ligger bland annat det hotell som artisterna i lördagens Melodifestivaltävling bor på.

Så sent som i onsdags utsattes samma pub som nu har eldhärjats för ett väpnat rån.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag