Tre bilar förstördes vid branden i Nyköping Foto: PONTUS STENBERG
Tre bilar förstördes vid branden i Nyköping Foto: PONTUS STENBERG

Brand på parkering - flera bilar förstörda

Publicerad

Tre bilar förstördes vid en brand på en parkering i Nyköping under natten, uppger Södermanlands nyheter.

Enligt polisen ska branden vara anlagd.

Polis och räddningstjänst fick larm om branden på parkeringen i bostadsområdet Isaksdal i Nyköping vid 02.30 natten mot fredag och kunde snabbt vara på plats.

Polis konstaterade att en av bilarna stuckits i brand och räddningstjänsten inledde ett släckningsarbete för att branden inte skulle sprida sig på parkeringen där det var många bilar som stod över natten.

Polisen söker gärningsmännen

Branden begränsades till slut till en bil och de två bilar som stod närmast. Bilarna fick omfattande skador.

Polisen söker nu efter skyldiga bakom händelsen som rubriceras som skadegörelse, enligt Södermanlands Nyheter. Polisen är nu angelägen om att komma i kontakt med personer som eventuellt har gjort observationer i området.

På fredagsmorgonen var ingen misstänkt gripen, uppger Urban Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland:

– Bilarna är helt utbrända och det finns inga spår att jobba vidare med. Vi har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand samtidigt som kommunen tagit bort bilarna från området.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag