Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brand på parkering - flera bilar förstörda

Tre bilar förstördes vid branden i NyköpingFoto: PONTUS STENBERG

Tre bilar förstördes vid en brand på en parkering i Nyköping under natten, uppger Södermanlands nyheter.

Enligt polisen ska branden vara anlagd.

Polis och räddningstjänst fick larm om branden på parkeringen i bostadsområdet Isaksdal i Nyköping vid 02.30 natten mot fredag och kunde snabbt vara på plats.

Polis konstaterade att en av bilarna stuckits i brand och räddningstjänsten inledde ett släckningsarbete för att branden inte skulle sprida sig på parkeringen där det var många bilar som stod över natten.

Polisen söker gärningsmännen

Branden begränsades till slut till en bil och de två bilar som stod närmast. Bilarna fick omfattande skador.

Polisen söker nu efter skyldiga bakom händelsen som rubriceras som skadegörelse, enligt Södermanlands Nyheter. Polisen är nu angelägen om att komma i kontakt med personer som eventuellt har gjort observationer i området.

På fredagsmorgonen var ingen misstänkt gripen, uppger Urban Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland:

– Bilarna är helt utbrända och det finns inga spår att jobba vidare med. Vi har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand samtidigt som kommunen tagit bort bilarna från området.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.