Brand på asylboende – personer evakueras

Publicerad

En brand bröt ut vid ett asylboende i Filipstad, Värmland.

89 personer evakuerades.

– Vi hade fyra stationer på plats som ägnade sig åt livräddning och som försökte få ut folk, säger Henrik Winkle vid Bergslagens räddningstjänst.

Strax efter klockan 05 på fredagsmorgonen inkom larm om en brand på ett asylboende i Filipstad. Enligt polisen i Värmland rör det sig om en lägenhet på ett asylboende som började brinna.

Henrik Winkle, brandingenjör och räddningschef i beredskap vid Bergslagens räddningstjänst, säger att fyra stationer befann sig på platsen.

– Vi har gjort en första genomsökning av byggnaden. Enligt en chef på plats ska det finnas 41 oräknade på adressen, säger Henrik Winkle, räddningschef i beredskap vid Bergslagens räddningstjänst.

Sammanlagt har man hittat och evakuerat 89 personer och räddningstjänsten ska nu göra en andra genomsökning. Men Henrik Winkle tror inte att de saknade befinner sig i byggnaden.

Brandorsaken är ännu okänd.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag