Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brand på asylboende – personer evakueras

En brand bröt ut vid ett asylboende i Filipstad, Värmland.

89 personer evakuerades. 

– Vi hade fyra stationer på plats som ägnade sig åt livräddning och som försökte få ut folk, säger Henrik Winkle vid Bergslagens räddningstjänst.

Strax efter klockan 05 på fredagsmorgonen inkom larm om en brand på ett asylboende i Filipstad. Enligt polisen i Värmland rör det sig om en lägenhet på ett asylboende som började brinna.

Henrik Winkle, brandingenjör och räddningschef i beredskap vid Bergslagens räddningstjänst, säger att fyra stationer befann sig på platsen. 

– Vi har gjort en första genomsökning av byggnaden. Enligt en chef på plats ska det finnas 41 oräknade på adressen, säger Henrik Winkle, räddningschef i beredskap vid Bergslagens räddningstjänst.

Sammanlagt har man hittat och evakuerat 89 personer och räddningstjänsten ska nu göra en andra genomsökning. Men Henrik Winkle tror inte att de saknade befinner sig i byggnaden. 

Brandorsaken är ännu okänd.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.