Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Brand på asylboende – personer evakueras

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En brand bröt ut vid ett asylboende i Filipstad, Värmland.

89 personer evakuerades. 

– Vi hade fyra stationer på plats som ägnade sig åt livräddning och som försökte få ut folk, säger Henrik Winkle vid Bergslagens räddningstjänst.

Strax efter klockan 05 på fredagsmorgonen inkom larm om en brand på ett asylboende i Filipstad. Enligt polisen i Värmland rör det sig om en lägenhet på ett asylboende som började brinna.

Henrik Winkle, brandingenjör och räddningschef i beredskap vid Bergslagens räddningstjänst, säger att fyra stationer befann sig på platsen. 

– Vi har gjort en första genomsökning av byggnaden. Enligt en chef på plats ska det finnas 41 oräknade på adressen, säger Henrik Winkle, räddningschef i beredskap vid Bergslagens räddningstjänst.

Sammanlagt har man hittat och evakuerat 89 personer och räddningstjänsten ska nu göra en andra genomsökning. Men Henrik Winkle tror inte att de saknade befinner sig i byggnaden. 

Brandorsaken är ännu okänd.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.