Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Brand i villa – en person hittad död

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm
Foto: SKÄRMDUMP

En person har hittats död efter en villabrand i Vindeln, och en annan person fördes under natten till sjukhus.

Huset gick inte att rädda och fick brinna ner till marken enligt räddningstjänsten, men omständigheterna kring branden är fortfarande oklara. 

Larmet kom in klockan 21.11 på fredagskvällen. En brand hade då brutit ut i en villa i Vindeln. Två personer ska ha funnits i bostaden.

”En person förs med ambulans till sjukvård med oklart skadeläge. Ytterligare en person anträffas avliden i huset”, skriver polisen på sin hemsida.

Anhöriga har underrättats.

Enligt SVT Nyheter Västerbotten var den person som hittades död i huset en äldre man. Region Västerbotten har också berättat för SVT att en äldre kvinna vårdades på iva under lördagen. Om det handlar om personen från nattens brand är inte fastställt.

Det finns i nuläget ingen misstanke om brott och polisen kan inte säga något mer om omständigheterna kring branden i nuläget.

Räddninstjänsten ryckte ut till platsen med information om en rökfylld villa, och väl på plats var branden fullt utvecklad. Efter ett tags släckningsarbete beslutade man att huset inte gick att rädda, och villan fick brinna ner under kontrollerade former. Hur branden startade är fortfarande oklart.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.