Brand i radhuslänga – bostäder evakueras

Publicerad

Räddningstjänsten bekämpar just nu en brand i en radhuslänga i södra Stockholm.

Åtta boenden har evakuerats.

– Vi försöker förhindra brandspridning nedåt i fastigheten, säger Johan Winsnes, ledningsförman Storstockholms brandförsvar.

Strax efter klockan tio på måndagsförmiddagen larmade en granne i området om en brand i en radhuslänga i Skärholmen, i södra Stockholm.

Branden startade, av allt att döma, på vinden i huset.

– Vi försöker förhindra brandspridning nedåt i fastigheten, säger Johan Winsnes, ledningsförman.

Svårsläckt brand

På plats finns 30 personer från fem stationer, samt två ledningsenheter. Räddningstjänsten har arbetat i flera timmar med att försöka släcka branden, som är svår att hantera.

– Det är ett utrymme som är så litet och trångt så man kommer inte åt själva branden. Att bara spruta in massa vatten och skum gör att det blir massa vattenskador dessutom, som vi måste förhålla oss till, säger Johan Winsnes.

Åtta boenden har evakuerats. Polisen har inlett förundersökning angående allmänfarlig vårdslöshet.

Enligt räddningstjänsten finns i nuläget inget som tyder på några skadade i branden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag