Brand i radhus i Norrköping

Publicerad

Branden i ett radhus i Norrköping är nu släckt.

Polisen har nu utrymt radhuslängan.

Det finns inga uppgifter om skadade.

Vad som orsakade branden är fortfarande oklart.

Vid tio i tre släcktes den brand som det larmades om tidigare under eftermiddagen.

– Det man gör nu är att man håller på med eftersläckning och letar glödbränder på vinden, säger inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Götaland, Ulf Kron.

Han berättar att tre stationer larmades till platsen. Larmet inkom vid tjugo över tre.

– Branden har börjat i mitten av längan, det är det som vi vet än så länge. Det är två stycken bostäder som är drabbade av den här branden, säger Ulf Kron.

Letar boende i området

Radhuset består av sju separata boenden. Vid kvart i fyra hade polisen säkerställt att det inte befann sig någon i radhuslängan.

Ingen ska ha skadats i samband med branden, uppger polis och räddningstjänst.

Ingen misstanke om brott

I samband med larmet kom det också uppgifter om att någon ska ha försökt släcka branden.

– Man har försökt släcka innan första enheten kom på platsen, med pulversläckare. Fyra till sex personer har gjort släckförsöket, säger Ulf Kron.

Det finns i nuläget ingen misstanke om brott, berättar Fredrik Kliman.

– Det kan vara lite tidigt att svara på det, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag