Brand i radhus – en person har räddats av grannar

Publicerad

Ett radhus brinner i Sveg och det finns risk för spridning.

En person har tagits ut från radhuset med hjälp av sina grannar och sedan förts från platsen i ambulans.

– En har förts med ambulans till sjukhus i Östersund. Jag känne inte till hur läget för personen var då, säger Markus Isacson, kommunikatör på polisregion nords ledningscentral. 

Det var vid 16-tiden på onsdagen som larmet om branden kom in. 

Det ska brinna i en av lägenheterna och det ska finnas en viss risk för spridning. Radhuslängan består av fyra enplanslägenheter.

Räddades av grannar

En person har tagits ut från radhuset med hjälp av sina grannar.

– Det var tillskyndande grannar som lyckades få ut personen, säger Sven-Erik Svensson, inre befäl på räddningstjänsten till Aftonbladet

Vid 18-tiden uppgav polisen på sin hemsida att lägenhetsinnehavaren förts med ambulans för vård. Skadeläget är oklart.

– En har förts med ambulans till sjukhus i Östersund. Jag känne inte till hur läget för personen var då, säger Markus Isacson, kommunikatör på polisregion nords ledningscentral. 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


öda

Till Expressens startsida

Mest läst i dag