Tjock, svart rök bolmar stiger från elden. Foto: Janne ÅkessonTjock, svart rök bolmar stiger från elden. Foto: Janne Åkesson
Tjock, svart rök bolmar stiger från elden. Foto: Janne Åkesson
Området har utrymts, och inga personer har skadats i branden. Foto: Janne ÅkessonOmrådet har utrymts, och inga personer har skadats i branden. Foto: Janne Åkesson
Området har utrymts, och inga personer har skadats i branden. Foto: Janne Åkesson

Brand i lager – kraftig rökutveckling

Publicerad

En brand har utbrutit i ett lager i Järfälla, norr om Stockholm.

I lagret förvaras batterier, och det är kraftig rökutveckling på platsen.

– Det brinner mycket, säger Anette Bäcklin, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Inga personer har skadats i branden.

Det var klockan 13.59 på måndagen som Räddningstjänsten larmades om branden i Veddesta industriområde i Järfälla.

Branden utbröt i ett lager där det förvaras batterier. Byggnaden är övertänd och det är kraftig rökutveckling på platsen.

– Det brinner mycket, säger Anette Bäcklin, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Räddningstjänsten kommer att låta byggnaden, som omfattar drygt 140 gånger 50 meter, brinna ner.

– Man vet inte exakt vad som finns i den här byggnaden och om det kan vara farligt att gå in, säger Anna Westerberg, presstalesperson vid polisen.

Stäng fönster och dörrar

Strax efter klockan 15 gick Räddningstjänsten ut med en uppmaning till allmänheten att stanna inomhus och stänga fönster och dörrar på grund av röken.

– Uppenbarligen är den här röken ganska farlig eftersom man går ut med en uppmaning till allmänheten att hålla sig inne, säger Anna Westerberg.

Området har utrymts, och flera företag som har lokaler i området har evakuerats. Inga personer har skadats i branden.

Klockan 16.39 meddelade polisen på sin hemsida att Räddningstjänsten hade branden under kontroll. Men på Storstockholms räddningscentral kunde man vid kl. 17 ännu inte bekräfta ett slut på brandutvecklingen.

– Vi jobbar med att begränsa branden, säger Johan Blommé, pressbefäl.

Rekommenderar ni ännu att folk håller sig inomhus och stänger fönstren?

– Ja, absolut om man störs av röken. Det var en kraftig rökutveckling.

Branden tros ha startat i något av batterierna som förvarades i lokalen och spred sig snabbt till resten av byggnaden. Det finns inga uppgifter om att människor kommit till skada.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag