Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brand i lägenhet – en person förd till sjukhus

Här är de vanligaste orsakerna till bostadsbränder
En person har förts till sjukhus efter en brand i ett bostadshus i Nynäshamns kommun.Foto: Google Maps

En brand utbröt i ett bostadshus i Nynäshamns kommun under torsdagsmorgonen. 

En person har förts till sjukhus med ambulans. 

Larmet om branden kom in till räddningstjänsten strax före klockan 05 på torsdagsmorgonen. 

Då hade en brand utbrutit i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Nynäshamns kommun. Tre stationer från räddningstjänsten larmades till platsen och en dryg timme senaste var branden släckt.  

En person skadades i branden. En ambulanshelikopter larmades till platsen, men personen fördes till sjukhus med ambulans, uppger SOS Alarm. 

– Branden är släckt. I lägenheten hittade vi en person som sjukvården har tagit hand om, säger Ulf Sjöholm på Södertörns räddningsförsvar. 

Enligt vittnesuppgifter från platsen var det en stor insats med många människor i närområdet. Höga smällar ska ha hörts från branden. 

Platsen spärras av 

Flera andra boende i huset lämnade sina lägenheter och har nu samlats i en uppsamlingslokal i närområdet. 

– 23 personer har spontanutrymt genom trapphuset och som var rökpåverkade, men som det inte var någon fara med enligt sjukvården på plats.

Branden ska enligt tidiga uppgifter ha startat på en balkong. 

– Vi har initiala uppgifter om att den ska ha startat på en balkong, men jag vet inte. Just nu håller vi på att ventilera ut rök ur fastigheten och jag ännu ingen uppfattning om skadorna, säger Ulf Sjöholm till Nynäshamnsposten

Räddningstjänsten finns på platsen under torsdagsmorgonen för efterarbete och platsen har spärrats av.

En anmälan om mordbrand kommer att upprättas uppger polisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.