Brand i lägenhet – en förd till sjukhus

Publicerad

En lägenhet i Årsta har under natten börjat brinna. 

En person har förts till sjukhus med ambulans. 

Branden är nu under kontroll. 

Polisen fick larm om en brand i en lägenhet i Årsta söder om Stockholm strax innan klockan två, natten till tisdagen. Lägenheten högst upp i byggnaden brann men räddningstjänst lyckades att begränsa branden och nu är branden släckt. 

Inga andra personer i byggnaden behövde evakueras. 

En man har förts med ambulans till sjukhus, men skadeläget är ännu oklart, det uppger både polis och Räddningstjänst. 

Utreds som mordbrand

Just nu håller räddningstjänsten på att ventilera lägenheten. Ingen annan del av huset tros vara drabbad. 

– De håller på att kolla av vinden. Men ingenting tyder på det, säger Rune Sundström vid Räddningstjänsten. 

Polisen utreder händelsen som mordbrand.

På tisdagsmorgonen var lägenheten fortfarande avspärrad för teknisk undersökning.

– Teknikerna kommer att söka igenom lägenheten under dagen, säger Stockholmpolisens pressinformatör Towe Hägg vid 8-tiden på tisdagen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag